Αποκαλύφθηκε σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα

traa-660Πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης εναντίον της οικίας όπου διέμενε ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, αυτές οι πληροφορίες φέρονται να έχουν έλθει σε γνώση της Ασφάλειας προ μηνών.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ΓΑΔΑ και Κρατική Ασφάλεια προχώρησαν σε ενίσχυση της φρουράς του Ολλανδού τεχνοκράτη.

Ο 55χρονος Μπομπ Τράα ήρθε τον Οκτώβριο του 2010 στην Ελλάδα, από όπου αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας τη θέση του στον Αμερικανό Γουές ΜακΓκρόου.

Αρχικά είχε εγκατασταθεί σε διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ωστόσο, μόλις διέρρευσαν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του, κρίθηκε επιβεβλημένη η μετεγκατάστασή του για λόγους ασφαλείας. Έκτοτε και μέχρι τη λήξη της θητείας του, διέμενε σε μονοκατοικία στη Φιλοθέη.

Τον περασμένο Αύγουστο η Ασφάλεια έλαβε γνώση των πληροφοριών για σχέδιο καταδρομικής επίθεσης στο σπίτι του Μπομπ Τράα στη Φιλοθέη.

Το σχέδιο θα έφερναν εις πέρας 15-20 αντιεξουσιαστές, που θα προσέγγιζαν το σημείο -πιθανόν με δίκυκλα- από διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να μη δώσουν στόχο σε περιπολούντες αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την πηγή, η επιχείρηση θα είχε χαρακτήρα καταδρομικής επίθεσης παρόμοιας με αυτήν που είχε γίνει εναντίον της οικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οδό Ασκληπιού, τον Φεβρουάριο του 2012 ή ακόμη εκείνης εναντίον της μεζονέτας του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, τον Δεκέμβριο του 2012 στην Κηφισιά.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας φέρονται να είχαν δώσει οδηγίες στον Ολλανδό αντιπρόσωπο του ΔΝΤ να κρατά κλειστά τα παράθυρα της οικίας του και να μην πραγματοποιεί μετακινήσεις δίχως αστυνομική συνοδεία.