Η Ημέρα της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

I0000NkSA4tmJI2w

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Στο πλαίσια του 15ου Capital Link Greek Investor Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των εταιριών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή.

Το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Δευτέρας 16ης Δεκεμβρίου 2013, του NYSE χτύπησαν ο Δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος, Πρόεδρος & CEO της εισηγμένης στο NYSE MISTRAS GROUP και ο Δρ. Γιάννης Κούστας, της εισηγμένης στο NYSE, DANAOS CORPORATION.

Στην τελετή λήξεως του Closing Bell, συμμετείχαν από πλευράς εισηγμένων εταιριών, ο κ. John Calamos, της CALAMOS INVESTMENTS, ο κ. Ηρακλής Προκοπάκης της Danaos Corporation, ο κ. John Gafney της Safe Bulkers, ο κ. Αρης Πατρινός της Tsakos Energy Navigation, ο κ. Ted Petrone της Navios Maritime Holdings, ο κ. Νικόλαος Ταβλάριος της Αegean Marine Petroleum Network, ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου της Εθνικής Τραπέζης, ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης Πρόεδρος της Capital Link και η κυρία Ολγα Μπορνόζη, Αντιπρόεδρος της Capital Link καθώς και ανώτατα στελέχη των εταιριών και οργανισμών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ενεργός συμμετοχή του NYSE Euronext αναβαθμίζει το κύρος και τη προβολή της Ελλάδος και του Συνεδρίου σ ένα ευρύτατο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΑΘΗΝΑ κα. Όλγα Μπορνόζη / κα. Μαρία Χερχελετζή Τηλ: +30 210 610 9800 – Email : [email protected]

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ κ. Νίκο Μπορνόζη / κα. Ελένη Μπέη Τηλ: +1 212 661 75 66 Email : [email protected]

Για περισσότερες λεπτομέρειες και εκτενείς πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε : Την ιστοσελίδα της CAPITAL LINK: www.capitallink.com Την ιστοσελίδα συνεδρίων της CAPITAL LINK: www.capitallinkforum.com

Τιμήθηκε ο John Calamos, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Calamos Investments.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA κ. Χρήστος Παναγόπουλος  (αριστερά στη φωτογραφία) απένειμε στον κ. John Calamos το “Capital Link Leadership Award ” για το 2013 το οποίο δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το Capital Link Leadership Award για το 2012 είχε απονεμηθεί στον κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company, για τον ηγετικό του ρόλο ως Ιδρυτή του «Hellenic Initiative».

DSC_3029

Ο κ. John Calamos  (στο μέσον της φωτογραφίας) έχει συμβάλλει πολλαπλώς στην βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό μέσα απο ιδιωτικές συνομιλίες και συναντήσεις στρατηγικής σημασίας με ηγετικά στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέως και με επανειλημμένες τοποθετήσεις του σε διεθνή Συνέδρια. Επί πλέον, ηγούμενος ενός επενδυτικού ομίλου $28 δισεκατομμυρίων δολλαρίων με διεθνή αναγνώριση, ανέπτυξε ενεργό παρουσία στην Ελλάδα. Ο κ. Calamos ανέφερε ότι σαν γυιός Ελληνα μετανάστη στην Αμερική έχει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και επιθυμεί να συμβάλει στην βελτίωση και ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Το δείπνο προλόγησε ο κ. Πάνος Παπάζογλου Country Managing Partner / CSE South Cluster Leader της Ernst & Young, η οποία ήταν και ο χορηγός του δείπνου. Ο κ. Παπάζογλου, επισήμανε την σημαντική πρόοδο και (δεξιά στη φωτογραφία) τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στην Ελληνική οικονομία μετά από επίπονες προσπάθειες αρκετών ετών. Αναφέρθηκε και στις σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών της Ευρώπης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στο Οσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Επικοινωνίας.