Άστεγος με πτυχίο και μεταπτυχιακό στόλισε για τα Χριστούγενα το …πεζοδρόμιό του!

Συγκίνηση, αγανάκτηση και ντροπή προκάλεσε πριν από μερικές ημέρες η είδηση ότι ένας άστεγος άνδρας, στην προσπάθειά του να νιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων στόλισε το πεζοδρόμιό του.

Έκπληξη όμως προκαλεί η είδηση ότι ο εν λόγω άνδρας δεν είναι κάποιος άνθρωπος αμόρφωτος ή μέτριας εκπαίδευσης, αλλά ένας μορφωμένος άνθρωπος, κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού stolidiaκαι γνώστης τριών ξένων γλωσσών!

Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Ο 47χρονος Διονύσης, που τα τελευταία χρόνια ζει στους δρόμους, μιλάει αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και marketing και έχει πάρει και μεταπτυχιακό στη Σκανδιναβία! Ο Διονύσης βρέθηκε στους δρόμους μετά από οικογενειακή περιπέτεια που τον άφησε χωρίς ούτε ένα ευρώ όπως λέει ο ίδιος, όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους του Star.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, έχει πέσει ήδη θύμα ληστείας από το στέκι του στην οδό Δεληγιώργη. Συγκεκριμένα, του έχουν κλέψει το δίπλωμα και την ταυτότητα. Ψάχνει μεροκάματο αλλά είναι αδύνατο να βρει αν και έχει ήδη 7.030 ένσημα. Έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή του, ήδη από την εφηβεία του έκανε δύο δουλειές ταυτόχρονα.

Η εικόνα ενός τέτοιου ανθρώπου στους δρόμους μας κάνει αναρωτιόμαστε αν τελικά αξίζει να αφοσιωθεί ένας Έλληνας πολίτης στις σπουδές του ή αν τα πτυχία δεν έχουν καμία σημασία στη χώρα μας!

Πηγή: Paraskhnio.gr