“Πληγωμένα” τα κόμματα από τα Ακίνητα. Πολύδωρας διαγραφή, Μακρή Ανεξαρτοποίηση

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ένα ιστορικό της στέλεχος, ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος, μάλσιτα είχε θέσει παλαιότερα και υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ηττηθείς από τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Πολύδωρας αρνήθηκξε ψήφο το Νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία.

Ο κ. Πολύδωρας ψήφισε τελικά <όχι>  πιστός στις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει ήδη από την Παρασκευή για συγκεκριμένα άρθρα και είχε κάνει λόγο για δήμευση περιουσιών.

O κ. Πολύδωρας, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαμηνύσει πως όποιος παρεκκλίνει από την κομματική γραμμή θα βρεθεί εκτός ΝΔ.

«Πρόκειται για δήμευση και το Σύνταγμα απαγορεύει τη γενική δήμευση» είχε δηλώσει ο Βύρωνας Πολύδωρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επί του Ν/Σ του φόρου ακινήτων και φωνάζοντας προς την πλευρά του υπουργού Οικονομικών είχε προσθέσει «Θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου;».

«Το νομοσχέδιο είναι δήμευση ακινήτων επί της ουσίας» είπε σε κάποια στιγμή στην ομιλία του ο κ. Πολύδωρας προσθέτοντας πως «αν θα με ρωτήσει η κυβέρνηση το από που θα βρεθούν τα χρήματα η απάντησή μου είναι από τους Καντάδες, τις off shore, τη λίστα Λαγκάρντ».

Για την ιστορία, το νομοσχέδιο πέρασε με 152 «ναι», καθώς ο Απόστολος Κακλαμάνης απουσίαζε λόγω ασθένειας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Στο μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να είναι το μόνο κόμμα που υπέστη απώλειες. Εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων φαίνεται πως θέτει εαυτόν η Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koolnews.gr, η οποία βλέπει να μην έχει πολιτικό μέλλον εντός του κόμματος και επιθυμεί την ανεξαρτητοποίησή της.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Ραχήλ Μακρή έχει ήδη αποστείλει στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιστολή ανεξαρτητοποίησής της η οποία ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Η κυρία Μακρή αισθάνεται ξένο σώμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς από την μία βλέπει να της αφαιρούνται αρμοδιότητες ενώ από την άλλη εγείρει σοβαρό ηθικό θέμα, επικρίνοντας την στάση του κόμματος απέναντι στα διόδια και συγκεκριμένα στον επιχειρηματία, κ. Μπόμπολα.

Το koolnews.gr, επικοινώνησε με την Ραχήλ Μακρή, η οποία ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λέγοντας πάντως πως «ό,τι είναι να γίνει γνωστό θα το μάθετε μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Πάντως το μυστήριο συνεχίστηκε και το απόγευμα καθώς από το γραφείου του προέδρου της Βουλής δεν επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επιστολής προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ η ίδια η βουλευτής έχει δηλώσει πως αποχωρεί από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Στουρνάρας: Παραπληροφόρηση η «θύελλα» με τα άρθρα

Για μεγάλη σύγχυση, αντιστροφή της πραγματικότητας και αδικαιολόγητες αντιδράσεις κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το άρθρο που αφορά προσαυξήσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη, για το οποίο η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε βελτιωτικές αλλαγές, ο κ. Στουρνάρας αντέτεινε ότι οι ρυθμίσεις του ισοδυναμούν πλήρως με επανάληψη της ισχύουσας ρύθμισης του κώδικα φορολογικής διαδικασίας που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο.

Τι ισχύει και τι θα ισχύσει

Αναφερόμενος στο τι ισχύει και τι θα ισχύει από 1.1.2014, ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι με τις διατάξεις του ΚΦΔ που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και αυτές του ΚΕΔΕ που προτείνονται τώρα αντί των παραπάνω ποσοστών (60%, 100%,120%) τώρα προβλέπεται ότι αφού ένας χρέος καταστεί ληξιπρόθεσμο και δεν καταβληθεί μέσα σε δύο μήνες, τότε υπολογίζεται πρόστιμο 10% και μπορεί να φτάσει 30 % μετά την πάροδο δύο ετών. «Δηλαδή κάναμε το 120%, 30% και μας λοιδορούν;» έθεσε το ερώτημα και προσέθεσε ότι κανένα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί σε βάρος εκείνου, ο οποίος έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Σε ό,τι αφορά το επιτόκιο που θα επιβάλλεται, ενημέρωσε το Σώμα ότι θα είναι εξαιρετικά χαμηλό προσθέτοντας «όσο μπορούμε χαμηλότερο και θα ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών» και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «στόχος μας είναι να εναρμονίσουμε κατά το δυνατόν το επιτόκιο με το οποίο το Δημόσιο εξοφλεί τις απαιτήσεις του φορολογουμένου να είναι ίδιο με εκείνο το οποίο επιβάλλει στο φορολογούμενο».

Συμπληρωματικά, ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε τον Ιούλιο και θα ισχύει από 1.1.2014 την υποχρέωση της Φορολογικής Διοίκησης να διενεργεί εντόκως μέσα σε 90 ημέρες στο φορολογούμενο την επιστροφή φόρου από την πρώτη μέρα. Δηλαδή, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μεταξύ κράτους και πολίτη πρέπει να λειτουργούν αμφίδρομα. Αντίστοιχη διάταξη – εξήγησε ο υπουργός – δεν υπήρχε ποτέ στη φορολογική μας νομοθεσία. Τέλος, σημείωσε ότι και πάλι για πρώτη φορά δεν θα προβλέπονται πρόσθετες κυρώσεις στις περιπτώσεις επιβολής αυτοτελών προστίμων.

«Αυτή είναι η αλήθεια και καμία παραπληροφόρηση δεν μπορεί να την στρεβλώσει» κατέληξε την ομιλία του.

Τσίπρας: Χαριστική βολή στην ιδιωτική περιουσία και την κοινωνία

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε έντονη κριτική σε κυβέρνηση και υπουργό Οικονομικών, ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό προσωπικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι και οι δύο ρυθμίσεις, για τη φορολογία ακινήτων και για την άρση πλειστηριασμών, αποτελούν την χαριστική βολή στη διαλυμένη κοινωνία του Μνημονίου.

«Ολοκληρώνετε το σχέδιο της εσωτερικής υποτίμησης. Σπάτε το φράγμα προς την παράνοια, καθώς το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν η λεπτή γραμμή στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τα νομοσχέδια ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε «Ολοκληρώνεται ο κύκλος εσωτερικής υποτίμησης με μια πρωτοφανής διαδικασία δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας» και πρόσθεσε «ανοίγετε την κερκόπορτα στα κοράκια που θα εκμεταλλευτούν τον πόνο του ρημαγμένου Ελληνα πολίτη».

Με ιδιαίτερα δηκτικό ύφος ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας «Κάποτε η Δεξιά απειλούσε τους πολίτες να μη στρέφονται στην Αριστερά γιατί θα τους πάρουν τα σπίτια και τα λεφτά οι κομμουνιστές. Ο κ. Στουρνάρας στα μικρά του χρόνια είχε διαβάσει Λένιν. Ο Λένιν όμως μιλούσε για αναδιανομή του πλούτου από τους πλούσιους στους φτωχούς και όχι από τους φτωχούς στους πλούσιους».

Επιτέθηκε με σφοδρότητα και προς τον πρωθυπουργό, αναφορικά με τα άρθρα 7 και 8, τα οποία σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα επιφέρουν «εξωφρενικές ποινές και τοκογλυφικά πρόστιμα» τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται επικοινωνιακά.

«Δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ευθύνες ο πρωθυπουργός» τόνισε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι, μέσω, των ενεργειών του Γιάννη Στουρνάρα οδηγείται σε επικοινωνιακό βατερλώ.

«Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για να αλλάξουν χέρια οι περιουσίας και η ελληνική οικονομία. Δεν θα υπάρξει μόνο απώλεια κατοικίας αλλά οδηγείτε στη ραγδαία υποτίμηση για τις αξίες των ακινήτων που θα έχει τραγικές συνέπειες για τις ίδιες τις τράπεζες που προστατεύετε» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνουμε έκκληση να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών να σταματήσει το εκρηκτικό κοκτέιλ και να τελειώσει και αυτό το παιχνίδι του διαφωνώ αλλά ψηφίζω με βαριά καρδιά» κατέληξε ο κ. Τσίπρας κάνοντας νέο άνοιγμα προς τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Βορίδης: Δεν σας έχουμε ανάγκη – Είστε αναξιόπιστοι

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε έντονο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την αντιπολίτευση αναξιόπιστη.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε «Μπορεί να διερωτηθεί κάποιος αν υπάρχει ένα όριο πέρα από το οποίο ένας πολιτικός αρχηγός μπορεί να χαρακτηριστεί αναξιόπιστος».

Ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στις λογικές της «Κασσάνδρας» και στις «προβλέψειςκαταστροφών» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχε πετύχει όλους τους στόχους της

«Θα σας αφήσουμε στις λενινιστικές σας αναζητήσεις. Θα σας αφήσουμε στη συζήτηση ‘ευρώ ή δραχμή’, και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Χωρίς εσάς. Δεν σας χρειαζόμαστε» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε