Είναι Χριστούγεννα! Απόλαυσε το φαγητό σου χωρίς ενοχές. Μια μέρα είναι… ΔΕΝ θα σε παχύνει!

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις πληροφορίες για να διώξεις τις ενοχές, συμβουλές για να μετριάσεις τις συνέπειες του φαγητού και tips της επόμενης μέρας…

Το έχεις παρατηρήσει… κάθε φορά που στέκεσαι πάνω από τον μπουφέ τα πιάτα μοιάζουν με ταμπελάκια ατελείωτων θερμίδων. Το ίδιο και το ποτήρι της σαμπάνιας που υψώνεις για “Χρόνια Πολλά”! Μήπως ήρθε επιτέλους ο καιρός να αφήσεις τις ενοχές για το φαγητό πίσω σου και να διασκεδάσεις; Να σου πω και κάτι; Οι διαιτολόγοι το έχουν πει: “Μία μέρα διασκέδασης, με λίγο περισσότερο φαγητό δεν θα σε παχύνει”!

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έρικα Νταουτίδου σου δίνει όλες τις πληροφορίες για να διώξεις τις ενοχές, συμβουλές για να μετριάσεις τις συνέπειες του φαγητού και tips της επόμενης μέρας…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ
Ναι, ναι στο επιτρέπει και η ειδικός! Η Έρικα Νταουτίδου σε συμβουλεύει: “Το άγχος για την πρόσληψη βάρους δεν πρέπει να μας ανησυχεί τις ημέρες των εορτών. Είναι κρίμα να χαλάσει η διάθεσή μας, ειδικά σε εποχές που επικρατεί το άγχος και η κακοκεφιά”! Ακούς; Ξέχνα λοιπόν ζυγαριές και μεζούρες, έστω για μια μέρα.

“Απόλαυσε το γιορτινό τραπέζι. Προσπάθησε μόνο να ισορροπήσεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις, με τα υπόλοιπα γεύματα της ίδιας ημέρας ή λίγων ημερών πριν και μετά τις γιορτές. Μπορείς επίσης να αυξήσεις την φυσική σου δραστηριότητα ώστε να κάψεις κάποιες από τις επιπλέον θερμίδες” συστήνει η διαιτολόγος.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Μία ημέρα υπερβολής στο φαγητό δεν κάνει τη διαφορά. Το επιπλέον βάρος που μπορεί να παρατηρήσεις ευθύνεται στην κατακράτηση υγρών λόγω υπερκατανάλωσης αλατιού ή στο γέμισμα των αποθηκών γλυκογόνου και όχι στην αύξηση του σωματικού λίπους.

Τα επιπλέον κιλά θα χαθούν με μεγάλη ευκολία και το σώμα σου θα επανέλθει στο συνηθισμένο του βάρος όταν επιστρέψεις στις καθημερινές σου συνήθειες.

CHEERS ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Δεν είναι ψυχολογικό… το ποτό “επηρεάζει το νευρικό μας σύστημα, αμβλύνει τις αντιδράσεις, αφαιρεί τις αναστολές και μας κάνει μία πιο ευχάριστη και stress-free έκδοση του εαυτού μας” εξηγεί η διαιτολόγος. Είναι δηλαδή ένας τρόπος να χαλαρώσεις και να περάσεις υπέροχα. Και είναι αλήθεια πως έχει ενοχοποιηθεί για πολλά, όμως με μέτρο και συνέπεια μπορείς να το απολαύσεις άφοβα.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE