Συστάσεις από το Υπουργείο Υγείας για την αιθαλομίχλη

Αθήνα
Σε συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες, λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης αναφέρει οτι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

«Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με μετρήσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην Αττική έχει ξεπεραστεί το όριο επιφυλακής στο Μαρούσι και στο κέντρο Αθήνας, ενώ στη Λυκόβρυση και στον Πειραιά ήταν κοντά στο όριο επιφυλακής. Ιδιαίτερα αισθητό έγινε το πρόβλημα και στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την εμφάνιση αιθαλομίχλης, τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος συνιστούν περιορισμό της χρήσης τζακιών το Σάββατο και την Κυριακή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ