Τι λέει η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης για το υδροχλωρικό οξύ στα αναψυκτικά.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την αποστολή προκήρυξης της οργάνωσης FAI/IRF – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfredo, στην οποία απειλεί να τοποθετήσει σε ράφια καταστημάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονικη -εν μέσω εορταστικής περιόδου- μπουκάλια Coca Cola Light και Nestea με υδροχλωρικό οξύ.

Όπως λένε οι συντάκτες στην προκήρυξη υπό τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις», η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία, καθώς αυτές τις μέρες «πολλαπλασιάζονται τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών». Η ενέργειά τους αφιερώνεται σε όλους τους πυρήνες της FAI και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς διεθνώς.

Σημειώνεται ότι από τις χημικές αναλύσεις σε ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο που έγιναν στα δύο μπουκάλια που περιείχαν οι φάκελοι με τα USB της προκήρυξης, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος.

Οι συντάκτες της προκήρυξης προειδοποιούν ότι τέσσερις μέρες μετά την αποστολή των φακέλων (δηλ. την Παρασκευή) θα ξεκινήσουν την επανατοποθέτηση των δηλητηριασμένων με υδροχλωρικό οξύ αναψυκτικά στα ράφια καταστημάτων. «Η ενέργειά μας αυτή» διευκρινίζουν, «θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια NESTEA των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Όλα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος».

Όπως εξηγούν, «επιλέξαμε το υδροχλωρικό οξύ, γιατί σε αυτή την αναλογία διαπιστώσαμε, έπειτα απο πειραματισμούς ότι δεν επηρεάζει καθόλου το χρώμα της COCA COLA και του NESTEA, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καθαριστικά όπως η χλωρίνη κτλ».

«Στόχος μας», τονίζουν, «είναι η πλήρης απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων απο τις εταιρείες για το διάστημα που κρατάει η ενέργεια μας» και στο πλαίσιο αυτό καλούν «κάθε άτομο να αποφύγει πλήρως αυτά τα προϊόντα, ώστε να μη προκύψει κίνδυνος για την υγεία του. Στόχος μας είναι το οικονομικό σαμποτάζ και όχι η δηλητηρίαση οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου».

Στην εξασέλιδη προκήρυξη σημειώνουν επίσης, πως «αρχικά σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε μία ενέργεια άμεσης δράσης εναντίον των εργοστασίων στην Ελλάδα όπου συσκευάζονται, φυλάσσονται και διακινούνται προϊόντα αυτών των πολυεθνικών. Όμως, η τοποθέτηση εμπρηστικών ή εκρηκτικών μηχανισμών δεν θα έφερνε το μέγεθος του αποτελέσματος που θα επιθυμούσαμε. Προβληματισμένοι από αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο. Η δράση μας είναι πολύμορφη και οικειοποιούμαστε όλα τα μέσα και τις τεχνικές σαμποτάζ στο πλαίσιο του αγώνα μας για την ολική απελευθέρωση. Έτσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σα πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές».

«Θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιρειών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σουπερ-μάρκετ» δηλώνουν και προειδοποιούν τους καταναλωτές «να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα».

«Στόχος μας», επαναλαμβάνουν, «δεν είναι σε καμία περίπτωση να βλάψουμε κανένα τον οποίο θα καταναλώσει αυτά τα μαζικής παραγωγής προϊόντα, για αυτό αποστέλουμε αυτή τη προκήρυξη πριν προχωρήσουμε στην επανατοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια».

Όπως εξάλλου υποστηρίζουν, έστειλαν από ένα φάκελο στο zougla.gr και την εφημερίδα Espresso «επειδή δεν είναι στόχος μας να προκληθεί κακό σε οποιοδήποτε ανύποπτο άτομο που θα κατανάλωνε τα συγκεκριμένα προϊόντα φέρνουμε προ των ευθυνών τους αυτά τα δυο ΜΜΕ για την άμεση δημοσίευση του βίντεο και ολόκληρης, χωρίς καμία λογοκρισία, της ανάληψης ευθύνης. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελούν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της δηλητηρίασης και του πιθανού θανάτου, οποιουδήποτε ανυποψίαστου ατόμου που θα πέσει θύμα των οικονομικών τους συμφωνιών για να ικανοποιήσουν τις πολυεθνικές – γίγαντες πελάτες τους (χορηγίες-διαφημίσεις)».

Υπογραμμίζουν μαλιστα ότι για τη πιστότητα των λόγω τους στέλνουν  το βίντεο που συνοδεύει την προκήρυξη και τα μπουκάλια του αναψυκτικού με το υδροχλωρικό οξύ : «Το βίντεο δείχνει επακριβώς τη διαδικασία που ακολουθήσαμε για να σαμποτάρουμε τα προϊόντα. Το μπουκάλι με το αναψυκτικό στέλνεται για την πιστότητα των λόγων μας. Είναι πανομοιότυπο με αυτά που θα τοποθετήσουμε στα ράφια των καταστημάτων και περιέχει ακριβώς την ίδια ποσότητα υδροχλωρικού οξέος που θα εισάγουμε και στα υπόλοιπα».

Απόσυρση προϊόντος

Η Coca-Cola μετά και την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής προχώρησε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων).Πηγή:  iefimerida.gr-Zougla.gr