Έφοδος του ΣΔΟΕ σε χιονοδρομικά κέντρα

Χιονοδρομικά κέντρα, επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς βάζει στο μικροσκόπιό του το ΣΔΟΕ ενόψει της Πρωτοχρονιάς.image.ashx

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι γίνεται διασταύρωση στοιχείων για Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες και θα συνεχιστούν εντατικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια με στόχο την πάταξη της πρακτικής μη έκδοσης αποδείξεων αλλά και τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Εν τω μεταξύ, η Γ.Γ. Εσόδων διέψευσε δημοσιεύματα περί «Σχεδίου Άλπεις» και αποστολής ελεγκτών στα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης προς άγραν Ελλήνων φοροφυγάδων.

Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, οι ελεγκτές επρόκειτο να ταξιδέψουν στις… Άλπεις προκειμένου να εντοπίσουν όσους συμπατριώτες μας επισήμως εμφανίζονται ως φτωχοί, δηλώνουν ελάχιστα, πλην όμως χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία και την ίδια ώρα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε πανάκριβους χειμερινούς προορισμούς. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιτόπιους ελέγχους σε προορισμούς όπως το Σαμονί, το Σεν Μόριτς, το Λουγκάνο και το Γκστάαντ.

Λαβράκια κατά τους ελέγχους του 2012

Πέρυσι το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε χειμερινούς προορισμούς και χιονοδρομικά κέντρα της χώρας: Αράχοβα-Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Καρπενήσι, Μικρό και Μεγάλο Χωριό, Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, Λίμνη Πλαστήρα, Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Ελάτη, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρία Πέντε Πηγάδια, Μέτσοβο, Νυμφαίο, Βίγλα-Πισοδέρι, Άγιος Αθανάσιος Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Λουτρά Πόζαρ και Καλάβρυτα.

Διενεργήθηκαν συνολικά 187 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις σε 32 επιχειρηματίες. Ο μέσος όρος παραβατικότητας ήταν 17,11%, ενώ υπήρξαν και δύο περιπτώσεις επιχειρήσεων, σε Καρπενήσι και Θεσσαλονίκη, με παραβατικότητα 100%, αφού δεν είχαν εκδώσει καμία απόδειξη σε πελάτες!

Zougla.gr