Πάνω από 2 εκατομμύρια δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας!

– Μέσα σε 48 ώρες η εφορία προσδοκά να εισπράξει 1.5 δισ. ευρώ
– Τέσερις Φόρους θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι την Τρίτη.
– Δεν αποκλείεται την παραμονή της πρωτοχρονιάς να ανακοινωθεί παράταση για τα τέλη

Τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους τέσσερις φόρους καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, αυτές τις δύο μέρες αναμένονται ουρές στις τράπεζες δεδομένου οτι περίπου 2,2 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και θα πρέπει είτε να πληρώσουν, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες.

Δεν αποκλείεται πάντως στις 31/12/2013, όπως γίνεται κάθε χρόνο, να ανακοινωθεί κάποια παράταση.
Συνολικά οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά φόρους, 1,5 δισ. ευρώ.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 90.000 αυτοκίνητα, τέθηκαν σε ακινησία.

Εκτός από τα τέλη οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:
1. Τον Φόρο Εισοδήματος: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, που προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.
2. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.
3. Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.
4. Τον Φόρο Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.