Κουίκ: Γελωτοποιός ο Γκρουέφσκι

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νικολά Γκρουέφσκι, εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Ο γελωτοποιός των Βαλκανίων Νίκολα Γκρουέφσκι και οι βουλευτές του, μαζί με την αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση», καταψήφισαν σήμερα στην Βουλή των Σκοπίων το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο αρχηγός του μικρού αντιπολιτευομένου «Φιλελεύθερου Κόμματος» για την απαγόρευση της χρήσης του συμβόλου του ήλιου της Βεργίνας από την ΠΓΔΜ για εσωτερικούς κρατικούς και άλλους σκοπούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ και συνέχισε:

«Το σκεπτικό του νομοσχεδίου ήταν «να ενισχυθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι σημαντικές για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της χώρας».

Όπως τόνισε ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ, «ο Γκρουέφσκι απέδειξε σήμερα ότι δεν έχει καμία διάθεση να συμμορφωθεί με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, γεγονός που επιβεβαιώνει όχι μόνο την γελοία εμμονή του στην πλαστογράφηση της ιστορίας, αλλά και το πόσο επικίνδυνος καθίσταται για την περιοχή των Βαλκανίων, με την ακραία συμπεριφορά του. Ας το καταλάβει ο Πρωθυπουργός της Βαρντάσκα, ότι ο ήλιος της Βεργίνας, το σύμβολο αυτό, είναι χαραγμένος στην χρυσή λάρνακα που βρέθηκε από τον αείμνηστο Μανώλη Ανδρόνικο στους χρυσούς μακεδονικούς τάφους της Βεργίνας».

Κλείνοντας, ο κ. Κουίκ αναφέρει ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καλούμε για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο να έρθει στη Βουλή για να συζητήσει και να ζητήσει την έγκριση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, που «διαπραγματεύεται» με τον Μάθιου. Νίμιτς, πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων. Το ξεπούλημα της Μακεδονίας με «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό», κατά δήλωση – αποκάλυψη του ίδιου του κ. Βενιζέλου στην Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, είναι αντεθνική πράξη».