O ομογενής πολιτικός Θεοφάνους μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Αυστραλίας ζητά αναψηλάφηση της δίκης και της καταδίκης του πριν μια 10ετία

Ακόμα μια προσπάθεια για την πλήρη δικαίωσή του και την αποκατάσταση του ονόματός του καταβάλει ο ομογενής, πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας, Ανδρέας Θεοφάνους.

Όπως γράφει η εφημερίδα The Sunday Age, ο ομογενής μήνυσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιέζοντας αναψηλάφηση της δίκης και της καταδίκης του πριν μια δεκαετία.
Ο κ. Θεοφάνους όχι απλά ζητά την πλήρη αθώωσή του αλλά επιδιώκει και τη διεξαγωγή έρευνας για την πρώην Επιτροπή Δίωξης Εγκλήματος υποστηρίζοντας ότι «παρανόμως στήθηκαν οι σε βάρος του κατηγορίες που οδήγησαν στην καταδίκη του για δωροληψία.

Έκτοτε ο κ. Θεοφάνους ζητά τη διενέργεια δικαστικής έρευνας για το ρόλο της Επιτροπής Δίωξης Εγκλήματος Αυστραλίας στη διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος του για δωροδοκία και απόπειρα εξαπάτησης της Κοινοπολιτείας, έρευνα που οδήγησε αρχικά στην καταδίκη του και στην ακόλουθη ακύρωση της κατηγορίας για απόπειρα εξαπάτησης της Κοινοπολιτείας (28 Ιουλίου 2006).

Στο σκεπτικό της απόφασής της, η δικαστής Morrish άσκησε σκληρή κριτική στην τότε ηγεσία της NCA για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων, τόσο κατά την εκδίκαση των κατηγοριών, όσο και κατά την εξέταση της έφεσης που είχε ασκήσει ο κ. Θεoφάνους κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ο κ. Θεοφάνους, που υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Παλαιότερα, όμως, είχε πει πως μια τέτοια έρευνα θα οδηγήσει στην πλήρη δικαίωσή του, αλλά θα συμβάλει και στην προστασία των άλλων πολιτών από όμοιες, «απαράδεκτες» ενέργειες των οργάνων του νόμου στο μέλλον.

Πηγή:Neoskosmos.com