Σόιμπλε: «Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα»

«Οι Ευρωπαίοι δεν θα απογοητεύσουν την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, η οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα αποσπάσματα.

 

«Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα. Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η Ελλάδα έχει μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσει στο επόμενο διάστημα: «Η προεδρία της Ε.Ε. θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη. Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της Ε.Ε. είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Η Αθήνα αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου και για έξι μήνες την κυκλική προεδρία της Ε.Ε.

 

Η ελληνική προεδρία στην ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης
Αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα γίνεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών. Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι πρόκειται για την τέταρτη προεδρία της Ελλάδας και αναφέρεται ότι η Αθήνα θέλει, με σχεδιασμένα έξοδα 50 εκατομμυρίων ευρώ, να κρατήσει το κόστος της προεδρίας χαμηλό – «το χαμηλότερο ως τώρα».

 

«Η Ελλάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους. Μέχρι τις εκλογες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου του 2014 θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα νομοθετικά σχέδια», επισημαίνεται και παρατίθενται οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, για την Τραπεζική Ένωση, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα για την απασχόληση και για το ζήτημα της μετανάστευσης, «έναν παραδοσιακά σημαντικό τομέα» για την χώρα.

Fortunegreece.com