Αισιοδοξία Παπούλια για την οικονομία και την πολιτική ηρεμία

Αθήνα
Ευχές για το νέο έτος από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας δέχθηκε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Κάρολος Παπούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της καθιερωμένης συνάντησης για ανταλλαγή ευχών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, είπε πως το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές καθώς, όπως σημείωσε, κάποια πράγματα θα κινηθούν καλύτερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών για τον οποίο, είπε, πως έχει αισιοδοξία μαχητή και -όπως τόνισε- σε αυτούς τους μαχητές συγκαταλέγεται και ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει πολιτική ηρεμία καθώς όπως τόνισε, δεν συμφέρει κανέναν η πολιτική αναταραχή.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Αθανασίου «να πάρει κεφάλια».

«Πρέπει να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς, πρέπει να παίρνονται κεφάλια» τόνισε, ενώ αναφερόμενος για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου χαρακτήρισε αποκρουστικό το γεγονός της αθώωσης των εμπλεκομένων, αν και όπως είπε, «τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εξοπλιστικών, ο κ. Παπούλιας, είπε «πως πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις», τονίζοντας πως δεν μπορεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ότι κάνουν.

«Και στην Ευρώπη παλαιότερα είχαν το μέλι και έβαζαν ολόκληρο το χέρι μέσα» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ευχές με τον Πρόεδρο αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας παρέστη στη Δοξολογία για το νέο έτος που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου του Β’.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, και τη Βουλή ο πρόεδρος του σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παρόντες ήταν οι υπουργοί, Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Παραβρεθήκαν επίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων, ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ