Ερντογάν προς Τούρκους: Όσοι με αμφισβητούν θέλουν να πάρουν το ψωμί από το τραπέζι σας!

Να συσπειρωθούν γύρω του στον αγώνα εναντίον της «συνωμοσίας» κάλεσε τους Τούρκους πολίτες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για στοιχεία υποστηριζόμενα από το εξωτερικό τα οποία έχουν στοχοθετήσει «το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας».

«Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους αναμίχθηκαν σε αυτό το παιγνίδι», τόνισε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος της χρονιάς το οποίο αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο στην έρευνα για διαφθορά η οποία υποστήριξε πως αποτελεί προϊόν σκευωρίας κύκλων στους κόλπους της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος για να υπονομευτεί η κυβέρνησή του και να τρωθεί η επιρροή της στην Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

«Προσκαλώ κάθε έναν από τους 76 εκατ. ανθρώπους μας να εγερθεί, να προασπίσει την δημοκρατία και να ενωθεί μαζί μας ώστε να γίνουμε ένα απέναντι σε αυτές τις αποκρουστικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

«Όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζετε, αυτή η συνωμοσία στρέφεται εναντίον όλων σας χωρίς εξαίρεση, (απειλεί) το ψωμί στο τραπέζι σας, τα χρήματα στην τσέπη σας, τον ιδρώτα του προσώπου σας», είπε ο Ερντογάν.

«Κύκλοι που νοιώθουν άβολα για τις επιτυχίες της Τουρκίας, την αναπτυσσόμενη οικονομία της, την ενεργή εξωτερική πολιτική της, τα παγκόσμιας κλίμακας σχέδιά της, έστησαν μια νέα παγίδα στην Τουρκία», υποστήριξε ο Ερντογάν στο μήνυμά του, που εκφώνησε καθιστός πίσω από ένα γραφείο με φόντο την κόκκινη τουρκική σημαία. Ακόμη, εκτίμησε ότι η έρευνα αυτή έχει στόχο να αμαυρώσει την «εικόνα της αδελφοσύνης», αναφερόμενος στην ειρηνευτική διαδικασία που άρχισε το 2012 με τους Κούρδους.
Ο Ερντογάν προσέθεσε ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οι οποίες σάρωσαν την Τουρκία το καλοκαίρι του 2013 μετά την βάρβαρη αντικυβερνητική καταστολή στις κινητοποιήσεις εναντίον του σχεδίου ανάπτυξης του Πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ αποτελούσαν μέρος της ιδίας συνωμοσίας. «Όπως τα γεγονότα στο Γκεζί είχαν καμουφλαριστεί με δέντρα, πάρκα και το περιβάλλον, η συνωμοσία της 17ης Δεκεμβρίου κρύφτηκε κάτω από το πέπλο της διαφθοράς», είπε.

Για τον ίδιο, δεν είναι σύμπτωση ότι οι «επιθέσεις» αυτές συνέπεσαν με μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην 90χρονη ιστορία του τουρκικού κράτους. Φέτος σημειώθηκαν ιστορικά υψηλά στις αποδόσεις των τουρκικών χρηματαγορών, το αξιόχρεο της χώρας αναβαθμίστηκε και αποπληρώθηκαν οφειλές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Ερντογάν έκλεισε το δικό του μήνυμα με αισιόδοξο αλλά κι αδιάλλακτο τόνο, εκτιμώντας ότι φέτος οι ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσουν και οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις θα επιταχυνθούν. «Δεν πρέπει να ανησυχείτε: η Τουρκία είναι σε ασφαλή χέρια και συνεχίζει αποφασιστικά την πορείατης προς το μέλλον», είπε.

Έκκληση για ηρεμία στην Τουρκία, ώστε να μη χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας, απηύθυνε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Πηγή:skai.gr