«Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έκοψαν την Βασιλόπιτα 2014» Το φλουρί το πέτυχε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Βισμπάντεν

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη (Ντύσσελντορφ, Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Σβάινφουρτ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Κολωνία, Βερολίνο, Μόναχο και Ελβετία) συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και έκοψαν την Βασιλόπιτα για το έτος 2014! Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών Ευρώπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:00 σε τηλεφωνική σύσκεψη παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων. Οικοδεσπότης της κοπής ήταν φέτος ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ, που είχε πετύχει το φλουρί της προηγούμενης βασιλόπιτας του 2013. Η φετεινή βασιλόπιτα ήταν παραδοσιακή και προσφορά από την κ. Αγόρω Τούλα (Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ).

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη την φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

 

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Προέδρων των Θεσσαλικών Συλλόγων Σβάινφουρτ (κ. Λάσπα Βασιλική), Βισμπάντεν (κ. Φιλίππου Κώστα), Μπίλεφελντ (κ. Καραμιχαηλίδης Γεώργιος), Ντύσσελντορφ (κ. Μιχαλέ Σοφία), Κολωνία (κ. Στεργίου Φανή) και Γκύτερσλο (κ. Βόμπρας Γεώργιος), οι οποίοι αντάλλαξαν τις ευχές για το 2014. Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον Θεσσαλικό Σύλλογο Βισμπάντεν και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον τυχερό Σύλλογο και στον Πρόεδρο κ. Φιλίππου Κώστα πάντα επιτυχία και δημιουργία με πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.

 

Στις 11 Ιανουαρίου 2014 θα εορτάσει την κοπή της Βασιλόπιτας ο Θεσσαλικός Σύλλογος Ντύσσελντορφ, στις 19 Ιανουρίου ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας και στις 26 Ιανουαρίου ο Θεσσαλικός Σύλλογος Βισπάντεν.

 

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στην Κολωνία. Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κατά την οποία οι Θεσσαλοί θα συμμετέχουν όλοι μαζί σε ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι. Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 με μια ειδική εορταστική εκδήλωση, όπου θα βραβευτούν Δήμοι της θεσσαλίας που δραστηριοποιούν αδερφοποιημένες πόλεις με Δήμους σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης είναι ένας από τους επίτιμους οικοδεσπότες στην e-βασιλόπιτα 2014 που θα κοπεί ηλεκτρονικά στο διαδίκτιο στις 21 Φεβρουαρίου 2014. Προσκαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν είτε προσωπικά είτε με ένα οργανισμό ή Σύλλογο.

 

Η Ομοσπονδια Θεσσαλών Ευρώπης εύχεται σε όλο τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό

και χαρούμενο νέο έτος 2014 !!!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος Ο Α’ Γραμματέας

 

Διαμαντής Γκίκας Ιωάννης Κίτσιος