Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος που φέρεται να έδωσε μίζα στον Κάντα 750.000 ευρώ

– Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε από τον Α. Κάντα ως άτομο που μοίραζε μίζες
 Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη το 2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου
 O 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστου είναι εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας

Εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Απολογούμενος ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος δέχθηκε πολλές και πιεστικές ερωτήσεις από τον ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο που είχε λάβει από την εταιρεία WEGMANN, που εκπροσωπούσε, τα υπόλοιπα χρήματα αν δεν αφορούσαν «μίζες». Ωστόσο, ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά ήταν για τα έξοδά του.

Ο 78χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι ο Αντώνης Κάντας εισέπραξε 950.000 ευρώ και όχι 750.000, όπως ισχυρίζεται το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κατά τον κ. Παπαχρήστο, τις 300.000 ευρώ από αυτά, ο συγκατηγορούμενός του, Αντώνης Κάντας, τις «πήρε σε μετρητά».

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ επεστράφη πίσω στον αντιπρόεδρο της WEGMANN ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε κατά την ανάκριση σε νέα πρόσωπα που δωροδοκηθήκαν, πλην δύο απόστρατων αξιωματικών για τους οποίους είπε ότι έλαβαν συνολικά 54.000 ευρώ.

Πηγή: NewsIt.gr