Ξέρουν οι γονείς τι κάνουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο;

Τα παιδιά αγαπούν το διαδίκτυο, κάτι που μερικές φορές μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Συχνά, οι γονείς τους καταλήγουν να πληρώνουν τις «online γκάφες» των παιδιών τους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την B2B International και την Kaspersky Lab, τουλάχιστον 1 στους 5 γονείς στην Ευρώπη έχει χάσει χρήματα ή σημαντικά προσωπικά δεδομένα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης του υπολογιστή απ τα παιδιά.

Τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά online; Ενώ το διαδίκτυο είναι πηγή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, ενδέχεται να είναι κ πηγή ορισμένων ανησυχητικών απειλών ταυτόχρονα.

Η έρευνα της Kaspersky Lab κ της B2B διαπίστωσε ότι σε ποσοστό σχεδόν 22%, οι γονείς στην Ευρώπη φοβούνται ότι τα παιδιά τους έχουν αντιμετωπίσει κινδύνους στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Περίπου το 8% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι τα παιδιά είχαν συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο και το 4% είχε ενδείξεις ότι τα παιδιά τους είχαν έρθει σε επαφή με αγνώστους.

Περίπου το 6% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη ανέφερε ότι τα παιδιά τους είχαν αφαιρέσει κατά λάθος σημαντικά δεδομένα απ τους υπολογιστές τους και το 3% των παιδιών είχε μοιραστεί κατά λάθος τα στοιχεία αυτά με άλλους.

Σε παρόμοια ποσοστά, οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι είχαν λάβει χωρίς να το περιμένουν αποδείξεις για online αγορές, αφού τα παιδιά τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς που διαθέτουν οι ίδιοι σε App stores. Συνολικά, σε ποσοστό 13%, οι οικογένειες στην Ευρώπη ανέφεραν έξοδα ή απώλεια δεδομένων εξαιτίας των παιδιών τους.

Η ειδική λειτουργία Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab, η οποία διατίθεται στ Kaspersky Internet Security, προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις. Παρέχει στις οικογένειες μια εύχρηστη μέθοδο και όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες για την online προστασία των παιδιών.

govastileto.gr