Σε τρεις μήνες θα λειτουργήσει η φυλακή υψίστης ασφαλείας για τους τρομοκράτες

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά της επιτροπής που έδωσε την άδεια, ενώ ανακοίνωσε ότι τροποποιείται το καθεστώς ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

Παράλληλα τόνισε ότι εντός των επομένων 100 ημερών θα λειτουργήσει η φυλακή υψίστης ασφαλείας για όσους κρίνονται ως «επικίνδυνοι».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ…

Την εξαφάνιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» φέρονται να χαιρετίζουν τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνες της Φωτιάς», σε κείμενο που αποδίδεται στα μέλη της οργάνωσης και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα interarma.info.

Όπως φέρονται να αναφέρουν, «ο αντάρτης πόλης Χριστόδουλος Ξηρός διασχίζει αμετανόητα την χώρα της ελευθερίας. Μία χώρα μακρινή για εκείνους που λησμόνησαν την επίθεση και λύγισαν από την ελπίδα μίας αλλαγής δίχως να βάλουν τα δικά τους χέρια στην φωτιά. Μια χώρα κοντινή για αυτούς που έδωσαν τόσα πολλά στον αγώνα κι όμως ζούνε με την επιθυμία να δώσουν ακόμη περισσότερα».

Στη συνέχεια εύχονται καλό δρόμο στον «σύντροφό» τους καθώς και «δύναμη στους αμετανόητους φυλακισμένους της 17 Νοέμβρη», τονίζοντας ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».