Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Συνελήφθη στις 4 το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική για παραβίαση των περιοριστικών όρων διαμονής που του είχαν επιβληθεί μετά από αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης ο 30χρονος Κώστας Σακκάς, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 κατηγορούμενος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διανυκτέρευσε στην οικία που έχει δηλώσει ότι διαμένει.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος που έκανε απεργία πείνας, μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Επειτα από δυόμισι χρόνια προφυλάκισης και 38 μέρες απεργίας πείνας ο Κώστας Σακκάς αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2013 με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο όρισε ως ποσό εγγύησης τις 30 000 ευρώ.

Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ύστερα από σύλληψη του τον Δεκέμβριο του 2010 έξω από αποθήκη που φυλασσόταν οπλισμός στη Νέα Σμύρνη. Δεν αποδέχεται την κατηγορία του μέλους της εν λόγω οργάνωσης, ενώ την παρουσία του εκεί τη συσχετίζει με την ένταξή του στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Δύο μήνες πριν λήξει το 18μηνο της πρώτης προφυλάκισής του και ενώ η δίκη του βρισκόταν σε εξέλιξη του αποδόθηκε νέα κατηγορία για συμμετοχή σε ενέργειες της οργάνωσης και νέα προφυλάκιση 12 μηνών, το ανώτατο όριο που ορίζει η νομοθεσία για κάποιον ήδη προφυλακισμένο (18+12 μήνες). Στις αρχές Ιουνίου το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισής του για άλλους 6 μήνες, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Στις 4 Ιουνίου ο Κ. Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράταση της κράτησής του.

Πηγή: newpost.gr