Σε αστυνομικό κλοιό η τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας

Αθήνα
Η τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη και το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και το Κολλέγιο των Επιτρόπων.

Η κοινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων και του υπουργικού συμβουλίου θα γίνει στις 13:00 στο Ζάππειο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει η συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο.

B71F4AF0FA1A644B932AC5DC3D774581

Στις 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Λόγω των εκδηλώσεων, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις και πορείες στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ κλειστός από τις 3 μετά το μεσημέρι θα είναι ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής».

Την πεποίθηση ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ «θα στεφθεί από επιτυχία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Η προεδρία είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

Στη διάρκεια της προεδρίας θα διεξαχθούν 14 υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gr2014.eu. Για άμεση ενημέρωση στο Twitter @gr2014eu και με το hashtag #gr2014eu.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ