Συνάτηση Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Αθήνα
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο είχε σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τα ζητήματα που θα προτάξει ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα για την οικονομική κρίση και την ανάγκη άμεσου τερματισμού της λιτότητας, καθώς και για τη ριζική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους τρεις άξονες στους οποίους θα δώσει έμφαση στην εκστρατεία του ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι τρεις άξονες είναι ο τερματισμός της λιτότητας, η επαναδιαπραγμάτευση της μεταναστευτικής πολιτικής και η προστασία του περιβάλλοντος, ένα θέμα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον πατριάρχη Βαρθολομαίο που έχει αναλάβει και συχνές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  του ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκπληρώσουμε την οικουμενική μας αποστολή» και σημείωσε πως συνεχίζει τον διάλογο με τους προκαθήμενους των άλλων εκκλησιών αλλά και άλλων μονοθεϊστικών θρησκειών (Ισλάμ, Ιουδαϊσμός). Ανέφερε, μάλιστα, ότι τον Μάιο θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Είναι σημαντικό το έργο σας στις κρίσιμες αυτές ώρες για την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών βουλευτής Ρένα Δούρου, ο υπεύθυνος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα Θρησκεύματα βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της Θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος. Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα με αφορμή την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ