Ανάμεσα στους 12 «Ανδρες και Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη», η Μαριέττα Γιαννάκου

Ανάμεσα σε 66 υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου για το ημερολόγιο του 2014 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ισότητας των Φύλων και βρίσκεται ανάμεσα στους 12 «Ανδρες και Γυναίκες που εμπνέουν την Ευρώπη» για το 2014.

Το ημερολόγιο, ξεκινά με την κ. Γιαννάκου στον μήνα Ιανουάριο και την δήλωση της πως «λόγω της κρίσης και της μεγάλης ύφεσης στην ευρωζώνη και σε πολλές εθνικές οικονομίες, η πρόοδος που σημειώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια όσον αφορά στο μερίδιο των γυναικών στην αγορά εργασίας και στην ίση αμοιβή είναι πολύ κοντά στο να αντιστραφεί. Πρέπει να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση κάνοντας μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει το newpost.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη συνολική παρουσία της κυρίας Γιαννάκου στη δημόσια ζωή τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης και τη συμβολή της στη βελτίωση της θέσης των γυναικών και στην εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων στην κοινωνία.

Πηγή: iefimerida.gr