Η ΝΔ ζητάει από τον Τσίπρα να διαγράψει δύο βουλευτές του ως “φιλοτρομοκράτες”

Πολιτικές αναταράξεις ανάμεσα στη ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η δήλωσε του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου πως κάποιοι στην Κουμουνδούρου μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17 Νοέμβρη. Μάλιστα από τη Συγγρού με νέα ανακοίνωση καλούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη διαγραφή βουλευτών γιατί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως «πολιτικές πράξεις».

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωση της ΝΔ για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αναφέρει

«Η «συνιστώσα της τρομοκρατίας» εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Στελέχη του από το πρωί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως «πολιτικές πράξεις».
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» και ότι η δράση τους ήταν «πολιτική».
Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει «πολιτικό υπόβαθρο» στους εγκληματίες της 17Ν.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι)* εξαιρετικούς, αναφέροντας: «είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας».
Σήμερα ο κ. Τσίπρας οφείλει εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.
Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως «πολιτικές πράξεις» τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους!
Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη «συνιστώσα της τρομοκρατίας».
Άμεσα! Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή!
Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως!

* Νίκος Γιαννόπουλος συνιστώσα «ΡΟΖΑ» (μάρτυρας υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).
Μάνια Μπαρσέφσκι – μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για «δίκη φρονημάτων» (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).
Δ. Μπελαντής – μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – συμμετέχει σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου» (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν)».

Η μαύρη λίστα της ΝΔ για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τους τρομοκράτες

Σύμφωνα με δημοσίευμα ΤΩΝ ΝΕΩΝ στη Συγγρού έχουν φτιάξει λίστα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που «συμπαθούν» τους τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα στη μαύρη λίστα της ΝΔ βρίσκονται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ορισμένα από τα οποία κατέχουν θέση σε κορυφαία όργανα του κόμματος και προέρχονται από τον λεγόμενο «δικαιωματικό» και «κινηματικό» χώρο, ανήκουν στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται είτε από την ομάδα της Ανάσας (Ρόζα και ΑΚΟΑ) είτε από μικρότερες τάσεις όπως το Κοκκινοπράσινο.

Ποιοι βρίσκονται στη λίστα

Ο Νίκος Γιαννόπουλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ο οποίος υπερασπίστηκε τον αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα ως «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα»
Η Μάνια Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στη δίκη της 17Ν υπερασπίστηκε τον Σάββα Ξηρό επιμένοντας ότι πρόκειται για «δίκη φρονημάτων».
Ο Δημήτρης Μπελαντής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα, δηλαδή στη μειοψηφία του κόμματος. Είναι νομικός με ειδίκευση σε θέματα τρομοκρατίας και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την αποφυλάκιση των «πολιτικών κρατουμένων» Αλέκου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα.
Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Πάνος Λάμπρου, οι οποίοι στη δίκη της 17Ν υπήρξαν μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη, ισοβίτη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.
Από το Κοκκινοπράσινο που αποτελούσε τάση προέρχεται ο Μανώλης Σαρρής, ο Τίτος Καρίμαλης, ο Γιώργος Μαρκατσέλης και ο Δημήτρης Καρακώστας, οι οποίοι είχαν υπερασπιστεί τον έτερο εκτελεστή της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.

Ο Τσίπρας δεν διαγράφει τον Τατσόπουλο αλλά τον «σπρώχνει» προς την έξοδο

Προς «βελούδινο διαζύγιο» οδεύουν όπως όλα δείχνουν Πέτρος Τατσόπουλος και ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη συνεδρίαση του προεδρίου της ΚΟ του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή τόνισε ότι «εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διώχνουμε, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο iefimerida.gr τόνιζαν ότι η υπόθεση με τον Πέτρο Τατσόπουλο δεν κλείνει εδώ, καθώς θα υπάρξουν συζητήσεις και τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες Τσίπρας-Τατσόπουλος θα συναντηθούν το απόγευμα προκειμένου ο πρόεδρος του κόμματος να του ανακοινώσει ο ίδιος τα όσα αποφάσισε το προεδρίο του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα αποδοχής της παραίτησης του Πέτρου Τατσόπουλου, συμπληρώνοντας, ωστόσο ότι η Κουμουνδούρου αποδοκιμάζει τα όσα δήλωσε.

Τις επόμενες ώρες θα εκδώσει ανακοίνωση και η κοινοβουλευτιή ομάδα του κόμματος η οποία αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή δεδομένου και του κλίματος που ήδη υπάρχει και είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα κανονισμού του κόμματος, λειτουργίας και συμπεριφορών..

Πηγή:  iefimerida.gr