Απολογίες Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα της Χρυσής Αυγής

Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογούνται, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Ο κ. Γερμενής πέρασε την πόρτα του εφετείου στις 8.40 το πρωί. Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και πέρασε την πόρτα των ανακριτριών στις 12 παρά πέντε. Στο εφετείο έφτασε στις 11.00 το πρωί o Παναγιώτης Ηλιόπουλος και μπήκε στο γραφείο των ανακριτριών στις 12.00.

  
 

Ο Στάθης Μπούκουρας εισέρχεται για να απολογηθεί

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εισέρχεται για να απολογηθεί

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έξω από το Εφετείο

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έξω από το Εφετείο
Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 10.30

Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 10.30
Ο Ηλίας Παναγιώταρος έξω από το Εφετείο

Ο Ηλίας Παναγιώταρος έξω από το Εφετείο

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γερμενής χαρακτηρίζεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως… ταγματάρχης με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, ο Στάθης Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πωλούσε προστασία σε επιχειρήσεις της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου. Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι «κανένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχει κληθεί σε ανάκριση για τα σκάνδαλα και τις μίζες. Οι μόνοι που έχουμε κληθεί είμαστε εμείς».

 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο

Παράλληλα, έξω από το Εφετείο, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Χρυσής Αυγής.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Πηγή: Zougla.gr

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Zougla.gr