Η δίαιτα των McDonald’s

Ένας καθηγητής από την Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών πήρε την απόφαση να ενδώσει σε μια ιδιαίτερη δίαιτα προκειμένου να αποδείξει μια πεποίθησή του. Σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το πόρισμα της ταινίας Super Size Me που είχε προκαλέσει έναν εκτενή κύκλο συζητήσεων μετά την κυκλοφορία της το 2004, ο John Kisna προχώρησε σε μια δίαιτα τριών μηνών, κατά την οποία κατανάλωνε μόνο γεύματα από το McDonald’s.

O Kisna κατανάλωνε καθημερινά περίπου 2000 θερμίδες μέσα από το συνδυασμό τροφίμων από προσεκτικά επιλεγμένες διατροφικές ομάδες που είχε να προσφέρει το μενού της γνωστής αλυσίδας junk food. Παράλληλα, είχε ζητήσει από τους μαθητές του να του φτιάξουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης, το οποίο ακολουθούσε πιστά. Τέλος ζήτησε από τα McDonald’s να του χορηγήσουν καθημερινά γεύματα για τρεις μήνες.

Το αποτέλεσμα ήταν ο John Kisna να χάσει 16 κιλά μέσα σε 90 ημέρες. Και έπειτα από προσεκτική παρακολούθηση της λήψης των θερμίδων και του διατροφικού περιεχομένου κατέληξε στο εξής συμπέρασμα, που ήθελε εξ’ αρχής να αποδείξει: Είναι δική μας επιλογή να γίνουμε παχύσαρκοι. Όχι των McDonald’s.

InStyle.gr