Με τον ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλο οι αντιπροσωπείες ελληνοαμερικανικών και αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, δέχθηκε, σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, αντιπροσωπείες εκπροσώπων Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων στο πλαίσιο της πρώτης κοινής επίσκεψης που διοργανώνουν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Στη συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για θέματα που αφορούν τις Ελληνοϊσραηλινές και Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της χώρας μας για την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συνεργασίας στην περιοχή. Πρότεινε, επίσης, την διεξαγωγή κοινού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλήνων και Εβραίων Αποδήμων για θέματα Διασποράς. Με αφορμή το συνέδριο αυτό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, η συνεργασία να υλοποιηθεί θεσμικά με την υπογραφή Μνημονίου για την προώθηση των θεμάτων της Διασποράς, μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ.

Ο κ. Γεροντόπουλος μιλώντας προς τους εκπροσώπους των Ελληνοαμερικανικών και των Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ τόνισε: «Πρέπει να αναδείξουμε την στρατηγική σχέση ανάμεσα στις χώρες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ, ως προς τα κοινά μας συμφέροντα, μεταξύ άλλων. στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού. Τώρα που η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση, γίνεται μια περισσότερο υποσχόμενη χώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καλούς φίλους σε μια περίοδο δύσκολη. Και όπως λέμε εδώ «οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται”», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ελληνοαμερικάνικες (Αmerican Ηellenic Ιnstitute, AHEPA) και αμερικανικοεβραϊκές οργανώσεις.