14χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο των ΗΠΑ – Δύο μαθητές σε κρίσιμη κατάσταση

Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, τραυματισμένα από σφαίρες, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας συμμαθητής τους μέσα σε γυμνάσιο στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Albuquerque Journal που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ένα 13χρονο αγόρι άνοιξε πυρ μέσα στο Γυμνάσιο Μπερέντο. Ο ανήλικος πυροβόλησε έναν 14χρονο στο πρόσωπο ενώ τραυμάτισε και ένα 13χρονο κορίτσι.

Και τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο Λάμποκ του Τέξας.

Η αστυνομία του Ρόζγουελ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον δράστη, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Μια μαθήτρια, η Ανίσα Βεγκάρα, είπε στην εφημερίδα ότι άκουσε έναν πυροβολισμό μέσα στο σχολείο της. “Γύρισα και είδα κάποιον πεσμένο στο πάτωμα να αιμορραγεί”, είπε το κορίτσι.

Αστυνομικοί απέκλεισαν το σχολείο και συγκέντρωσαν τους μαθητές σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο απ’ όπου τους παρέλαβαν αργότερα οι γονείς τους.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 26 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά, στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο stoptheshootings.org, μια βάση δεδομένων με στοιχεία για επιθέσεις σε σχολεία, από το 1992 έχουν σημειωθεί 387 επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία στις ΗΠΑ.