Παραλήρημα Φάρατζ για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Προκλητικός και δίχως ίχνος επαφής με την ελληνική πραγματικότητα εμφανίστηκε ο ευρωσκεπτικιστής ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Ο βρετανός πολιτικός προσπάθησε να δώσει εκ νέου μαθήματα Δημοκρατίας στη χώρα μας, από το Λονδίνο, την πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ αποικιοκρατίας και των σύγχρονων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία σαν κοράκια κάνουν κύκλους γύρω από τα κεφάλια μισοπεθαμένων χωρών περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να βγάλουν «ζεστά» χρήματα εκμεταλλευόμενα τα οικονομικά τους προβλήματα.

«Θέλω ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει από τους γραφειοκράτες τύπου Βαν Ρομπάι, Μπαρόζο και λοιπούς. Είμαι καρά της Ευρώπης που εκφράζεται από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών» είπε, διευκρινίζοντας ότι επιθυμεί εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη, όπως η Νορβηγία, χωρίς να είναι μέλος της Ε.Ε..

Ο βρετανός ευρωβουλευτής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για «υποκρισία». «Η χώρα σας έχει ξεπουληθεί με την παρουσία της στην ευρωζώνη. Έχει μπει σε μια γκρίζα ζώνη την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ο κ. Σαμαράς ψεύδεται όταν λέει ότι εκπροσωπεί τη λαϊκή βούληση» είπε ακόμα προσθέτοντας:

«Δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Είμαστε τυχεροι στη Βρετανία που ξεφύγαμε από την ευρωζώνη».

Ο κ. Φάρατζ είπε ότι η« Eλλάδα έχει παγιδευτεί μέσα στο ευρώ και πρέπει να γυρίσει στη δραχμή». Δεν λέω ότι ότι είναι εύκολο σημείωσε ακόμα, χαρακτηρίζοντας το κοινό νόμισμα «ζουρλομανδύα».

«Μόλις η Ελλάδα βγει από το ευρώ και υποτιμήσει το νόμισμά της θα είμαι ο πρώτος που θα έρθω για διακοπές» ανέφερε ακόμα.

«Επενδύσεις θα έχετε όταν γυρίσετε στη δραχμή» σημείωσε. Όπως επεσήμανε ο βρετανός ευρωβουλευτής, η Ελλάδα όσο παραμένει στο ευρώ δεν είναι ελκυστικός προορισμός για επενδυτές.

Σε ερώτηση δε, εάν ξέρει επενδυτές που θα ερχόταν στη χώρα σε περίπτωση που έφευγε από το κοινό νόμισμα, δεν απάντησε.

Όσο με το ποια κόμματα από την Ελλάδα τον εκφράζουν, έκανε αναφορά στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον ΛΑΟΣ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, του Πάνου Καμμένου.

Ωστόσο, όπως είπε, «δεν θέλω να δώσω γραμμή για το τι θα ψηφίσει ο κόσμος, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια ξεκάθαρη πολιτική εναλλακτική πρόταση».

Σε ερώτηση για τα ελγίνεια μάρμαρα πάντως, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα λέγοντας ότι σχετικές διαπραγματεύσεις θα γίνουν όταν η Ελλάδα θα επιστρέψει στη Δημοκρατία!

Πηγή:Newpost.gr