Προκήρυξη 200 θέσεων εργασίας στο Μετρό -Τι ειδικότητες ζητούν

Την ταχύτατη προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 200 ατόμων στο ΜΕΤΡΟ ζητά με έγγραφό του ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος από το ΑΣΕΠ. Το νέο προσωπικό θα καλύψει τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει το άνοιγμα των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ αλλά και η επιδοση 17 νεών συρμών το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το Εuro2day.gr το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό, ενώ δεν θα γίνουν προσλήψεις και σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Πάντως, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές θα έχουν οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και το οποίο κατέληγε στο συμπέρασμα ότι σωρεία προσλήψεων, που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οδήγησε την εταιρεία ΑΜΕΛ σε λειτουργικές ζημιές, για πρώτη φορά από την λειτουργία της.

Εν τω μεταξύ στις ράγες του μετρό θα μπουν σύντομα και οι 17 νέοι συρμοί τρίτης γενιάς, οι οποίοι κόστισαν 155 εκατ. ευρώ και κατασκευάστηκαν στην Κορέα. Οι συρμοί έχουν ήδη παραληφθεί, ωστόσο δεν έχουν μπει ακόμη σε κίνηση.

Πηγή:iefimerida.gr