Πανικός στον Πειραιά από “βροχή” πυροβολισμών – Ο δράστης δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και εμβόλισε μηχανή της ΔΙΑΣ

O δράστης με το αυτοκίνητό του παραβίαζε κόκκινους σηματοδότες στον Πειραιά
– Όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει ο δράστης πάτησε γκάζι για να αποφύγει τους αστυνομικούς
– Μάλιστα, έπεσε επίτηδες πάνω σε μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό
– Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν – “Χτενίζουν” την περιοχή για το όπλο του δράστη

Από θαύμα κυριολεκτικά δεν θρηνήσαμε θύματα, από το άγριο πιστολίδι σε κεντρικό δρόμο του Πειραιά επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς, όταν ένα αυτοκίνητο κυριολεκτικά σκόρπισε τον τρόμο στην πριοχή.

ΦΩΤΟ NEWSIT - Το αυτοκίνητο είναι αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας
ΦΩΤΟ NEWSIT – Το αυτοκίνητο είναι αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, πιθανότατα αθίγγανος, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Ακτή Μουτσοπούλου όταν παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Τότε άρχισε η καταδίωξη μέσα στους δρόμους του Πειραιά. Ο δράστης ήταν τόσο αποφασισμένος να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που δεν σταμάτησε σε κανέναν κόκκινο σηματοδότη και μάλιστα παρέσυρε και δύο μοτοσικλέτες ιδιωτών.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Η καταδίωξη του δράστη από την Ακτή Μουτσοπούλου συνεχίστηκε στη Γρηγορίου Λαμπράκη όπου ο δράστης πήγαινε αριστερά δεξιά στο δρόμο ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στους διερχόμενους οδηγούς.

Σε αυτό το σημείο ο δράστης εγκλωβίζεται και οι αστυνομικοί κατεβαίνουν από τις μηχανές τους, με αποτέλεσμα να τον συλλάβουν. Τότε αυτός ξαφνικά βάζει όπισθεν και εμβολίζει δύο μηχανές των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Από τον εμβολισμό της μηχανής ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να τον τραυματίσουν και να τον συλλάβουν. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο δράστης πυροβόλησε και εκείνος εναντίον των αστυνομικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε έναν τόσο κεντρικό δρόμο όπως η Γρηγορίου Λαμπράκη ο οδηγός πήγαινε ανάποδα στο δρόμο και από θαύμα δεν προκάλεσε κι άλλους τραυματισμούς.

Ο δράστης που έχει τραυματιστεί στο γόνατο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πηγή: NewsIt.gr