Ο Ζήγρας “καίει” τον Γιάννο Παπαντωνίου

Τον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου βάζει στο κάδρο ο Ν. Ζήγρας με συνέντευξη του στη Realnews για τις εξοπλιστικές προμήθειες. “Ο κ. Παπαντωνίου δεν κατήγγειλε καμία από τις αμαρτωλές συμβάσεις που βρήκε από τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά συνέχισε να τις εφαρμόζει. Προφανώς θα βρήκε κάτι ενδιαφέρον σε αυτές αφού δεν βρήκε τίποτε παράνομο”,  λέει χαρακτηριστικά. Κατηγορεί τον Αντώνη Κάντα ότι κάλυψε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και πως δεν μίλησε για το ρόλο του ιδίου και του κ. Τραυλού επί υπουργίας Παπαντωνίου.
Αναφέρει πως ο άνθρωπος που γνώριζε τους πάντες και τα πάντα για τους εξοπλισμούς και τις μίζες «ο Καμπούρογλου , δήθεν αυτοκτόνησε, ενώ διαφεύγει ο υπ’ αριθμόν ένα γνώστης των διαδρομών του χρήματος, ο κ. Φουάντ. Γι’ αυτό ακόμα και σήμερα ο ένας καλύπτει τον άλλον».

Προφυλακίστηκε σήμερα ο “κολλητός” του Άκη, Γ. Μπέλτσιος

Προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα ο πρώην στενός συνεργάτης του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο Γ. Μπέλτσιος απολογήθηκε επί περίπου 3 ώρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των υποβρυχίων που φέρονται να ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ. Με την προφυλάκιση του Γιάννη Μπέλτσιου ήδη οι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση προμηθειών του υπουργείου Άμυνας είναι πέντε.

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα.

Πηγή: NewsIt.gr