Γεροντόπουλος: Η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της Ε.Ε. εγγυήτρια του ανθρωπισμού

Βρυξέλλες.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος συμμετείχε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στην Υπουργική συνάντηση για την ανθρωπιστική κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Στην ομιλία-παρέμβαση του, ο κ.Υφυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: “Λυπούμαστε που η πολιτική κρίση, εξελίχθηκε σε τεράστια θρησκευτική ένοπλη σύγκρουση και σε καταστροφική ανθρωπιστική κρίση. Χρειάζεται η άμεση και συντονισμένη δράση της διεθνούς κοινότητας, των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, οφείλουν να πεισθούν να ακολουθήσουν τον δρόμο του διαλόγου και της υλοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Η Ελλάδα ως προεδρεύουσα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα εξασφαλίσει την διατήρηση της διεθνούς προσοχής στην κρίση που έχει ξεσπάσει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και θα προωθήσει τις αρχές του ανθρωπισμού, της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας”.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο κ.Γεροντόπουλος θα παρουσιάσει στην Επιτροπή DEVE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το πρόγραμμα εργασιών και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουίου της Ε.Ε. στον ανθρωπιστικό τομέα.

Πηγή:ΡΗΡ

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος μιλώντας στην συνδιάσκεψη

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος μιλώντας στην συνάντηση.