Πώς παίζουν οι Τούρκοι με τη φωτιά!

Οι Τούρκοι προκαλούν γύρω από τη νησίδα Ζουράφα. Η τουρκική ακτοφυλακή με πολύ επιθετικό τρόπο προσπαθεί να επιβάλει το δικό της νόμο στην ελληνική περιοχή, συνοδεύοντας τους τούρκους ψαράδες που την κραυγάζουν από ενθουσιασμό σε κάθε επικίνδυνο ελιγμό των ταχέων σκαφών τους.

Σε βίντεο που τράβηξαν οι Τούρκοι ψαράδες φαίνεται  το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε, να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς μπροστά από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος, προσπαθώντας να το στέψει προς τα οπίσω!
Βέβαια ο τουρκικός Τύπος, κατά παράβαση του Δίκαιου της Θάλασσας,  υποστηρίζει ότι η επίμαχη βραχονησίδα βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Διαβάστε τι γράφει η Χουριέτ σε μετάφραση απο τα tourkikanea.gr

“Ψαράδες που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Το ελληνικό λιμενικό συνέχισε με επιμονή την παρενόχληση υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Μετά από κάποιο διάστημα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο. Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας. Τότε στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου. Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα. Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβαση του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων”.

Onairnews.gr – Zougla.gr