Γιατί δεν είναι ειλικρινής ο κ.Τσίπρας ως προς το χρέος της χώρας.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ

Παιδίατρος-Συγγραφέας
Το σύνολο των πολιτικών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κ.Αλέξη Τσίπρα αποτελούν συνετή μεταανάλυση της τρέχουσας πολιτικής πραγματικότητας της χώρας. Δε διαφωνούμε πως η πολιτική των μνημονίων έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, την ανεργία και στη διάλυση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων του πολίτη. Αν προσθέσουμε και τη βαριά φορολογία, πρέπει να συμφωνήσουμε και εμείς πως ” αυτό το το πρόγραμμα, που το διαχειρίζονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δε βγαίνει”.
Η συγκυβέρνηση λοιπόν με όπλο το “αιματηρό” πρωτογενές πλεόνασμα ελπίζει στη φιλανθρωπία των άλλων και πιστεύει βάσιμα πως το καλοκαίρι το αργότερο, θα υιοθετηθεί μια άλλη διαχείριση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, με στόχο τη διαφαινόμενη οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Στον αντίποδα αυτής της λογικής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια υπερβατική θεωρία, με άρωμα σοσιαλιστικής ουτοπίας, πως η νίκη του στις εκλογές θα σηματοδοτήσει τη γένεση μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας στην Ευρώπη και θα του επιτρέψει στο νέο περιβάλλον να απαιτήσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Η πραγματικότητα που ισχύει στην Ευρώπη και θα ισχύσει και για τα επόμενα χρόνια είναι η επικυριαρχία της καλβινικής λογικής της κυρίας Μέρκελ, που είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν έχουμε ούτε το οικονομικό ούτε το πολιτικό μέγεθος για να αναμετρηθούμε επί ίσοις όροις με την κ. Μέρκελ.
Μπορούμε όμως να επαναδιαπραγματευτούμε την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους με άλλους όρους, στη βάση μιας πολιτικής απόφασης πως τέλος οι άσκοπες θυσίες του ελληνικού λαού.
Οι Ευρωπαίοι έδωσαν την υπόσχεσή τους στον κ. Σαμαρά πως θα επανεξετάσουν τους όρους αποπληρωμής και όχι το κούρεμα του χρέους μας, αν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. Και ο κύριος Σαμαράς αποδέχθηκε να κουρευτούν οι καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των μικροομολογιούχων του Δημοσίου, προχωρεί στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, συρρικνώνει τη Δημοσία Παιδεία, δεν πληρώνει τον πολίτη που τού οφείλει, υπερφορογογεί τον έλληνα πολίτη και εγγράφει λογιστικά πρωτογενές πλεόνασμα, με την ελπίδα πως οι Ευρωπαίοι έχουν φιλότιμο και θα του το αναγνωρίσουν.
Λάθος κ.Σαμαρά.
Λάθος κ.Τσίπρα.
Κανένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δε θα ψηφίσει είτε το κούρεμα είτε τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, γιατί πλέον το δημόσιο ελληνικό χρέος διακρατείται από κράτη και όχι από ιδιώτες!
Και τι πρέπει να γίνει τότε;
Μέχρι τότε θα πρέπει να λήψουν τα συνθήματα πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πεινάσουν τα παιδιά  σας ή αντίθετα αν συνεχίσει να κυβερνά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνουν τα παιδιά σας!
Κανένας δε θα πεινάσει ή δε θα πεθάνει αν πρυτανεύσει η λογική και πάντως όχι η παρούσα λογική των δύο κυριάρχων πολιτικών σχηματισμών που δικδικούν την Εξουσία.