Ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων στην Αθήνα είναι γεγονός

Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων στον δήμο Αθηναίων, στην πλατεία Αγίου Θωμά, στο Γουδή.

Το έργο που έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση του δήμου Αθηναίων από τα σκουπίδια, χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ΕΣΠΑ, και προβλέπει την τοποθέτηση συνολικά είκοσι βυθιζόμενων κάδων στον δήμο της Αθήνας.

Ο μεγέθους 6 τμ κάδος αντικαθιστά περίπου 40 συμβατικούς κάδους, ενώ χωράει 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένων σκουπιδιών. Ο κάδος, που λειτουργεί με μηχανισμό ανύψωσης, βρίσκεται 3,5 μέτρα κάτω από τη γη, με αποτέλεσμα στα σημεία όπου συσσωρεύονται μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων να διασφαλίζεται η καθαριότητα και να αποφεύγεται η δυσοσμία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι κάδοι λειτουργούν με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου πληρότητας, έτσι θα ενημερώνεται η υπηρεσία Καθαριότητας για να προγραμματίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ανδρέα Βαρελά το σύνολο των κάδων θα έχει τοποθετηθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Τις επόμενες ημέρες θα έχει τοποθετηθεί ο δεύτερος κάδος στη διασταύρωση των λεωφόρων Μεσογείων και Β. Σοφίας και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις οδούς Παπαδά και Άντερσεν, Αιγινήτου και Σισσίνη, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων, στην Υμηττού, στα τρία νεκροταφεία του δήμου και στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ γίνονται προσπάθειες, όπως είπε ο κ. Βαρελάς, να τοποθετηθούν κάδοι και στις πλατείες Αγίου Παντελεήμονα και Αττικής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή Βίντεο: Amna-WebTV