Επίσκεψη Κωνσταντίνου Γκιουλέκα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, στην περιοχή Διαβατά στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας.

Ο υφυπουργός, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει, μεταξύ άλλων, και η λειτουργία των ΣΔΕ, ζήτησε να ενημερωθεί από τους διδάσκοντες για την εξέλιξη του προγράμματος, για τα περιθώρια βελτίωσής του και για τα αποτελέσματα που υπάρχουν για τους εκπαιδευόμενους.

Με τους εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συζήτησε για τα διδασκόμενα μαθήματα, αλλά και για τις συνθήκες διδασκαλίας σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Ο Κ.Γκιουλέκας, αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνάντησε τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, από τους οποίους ζήτησε την προσωπική τους άποψη για το πρόγραμμα και δέχθηκε ερωτήματα για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκτασή του.

Την πεποίθηση του υφυπουργού ότι μέσα από τέτοια προγράμματα η Πολιτεία στέκεται αρωγός και δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας, που εκτίουν τις ποινές τους, για να επιδιώξουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους και να επανενταχθούν ομαλά μετά την αποφυλάκισή τους στην κοινωνία, συμμερίστηκαν και οι διδάσκοντες, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.