Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στον Πακιστανό για την φρικτή κακοποίηση της Μυρτώς

Για δίκαιη απόφαση έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Νωρίτερα, την ενοχή του Πακιστανού, Αχμέτ Βακάς, για την φρικτή κακοποίηση της 16χρονη Μυρτως, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας.

Τρόμαξα να αντικρίσω την αδερφή μου

Νωρίτερα, η μεγάλη αδερφή της Μυρτώς, η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη, χρειάστηκε να μιλήσει στο δικαστήριο, για την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής της. Το κορίτσι δεν άντεξε και λύγισε…
Όπως διαβάζουμε στο syrostoday, η κατάθεσή της ήταν σύντομη, αφού προσπαθούσε να μιλήσει και οι λυγμοί δεν την άφηναν. Ειδικά τη στιγμή που ομολόγησε ότι “τρόμαξε” να αντικρίσει την αδερφή της…
Τότε, ήταν που η κοπέλα κατέρρευσε!

Κάποια στιγμή, η μητέρα της Μυρτώς, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου για να πάρει αέρα και να μπορέσει να συνεχίσει…


Αστυνομικός: Τέτοια απόπειρα δεν έχω ξαναδεί
Αυτό είπε στο δικαστήριο ένας από τους αστυνομικούς, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τη σύλληψη του Πακιστανού. Μιλώντας για την αγριότητα της επίθεσης στη Μυρτώ, είπε:
“Είμαι από το 1992 στο Σώμα. Τέτοιου είδους απόπειρα δεν έχω ξαναδεί. Η συμπεριφορά (του δράστη) δείχνει ένα άτομο νηφάλιο, έξυπνο, ήρεμο, ο οποίος επιστρέφει στην εργασία του μετά το συμβάν, για να μην κινήσει υποψίες. Την άφησε, όταν διαπίστωσε ότι δεν κουνιέται. Θεώρησε ότι ήταν νεκρή. Αυτό καταλαβαίνω”

Μιλώντας για τη σύλληψη του Πακιστανού, δύο ημέρες πριν εκείνος ταξιδέψει για την πατρίδα του, ο αστυνομικός είπε:

“Τότε μας είχε πει ότι αρχικά ήθελε να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και στη συνέχεια, επειδή ήταν ωραία κοπέλα, ήθελε να κάνει σεξ μαζί της. Στη συνέχεια, έπιασε την κάρτα sim του κινητού, προφανώς για να μην εντοπιστεί. Άρα δείχνει ένα άτομο υποψιασμένο για την πράξη του. Μέχρι τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να αποφύγει την ομολογία. Αφού πήραμε δείγμα DNA, ομολόγησε”.

Ξενοδόχος: Κανένας να μη βρεθεί στη θέση μου

Στο δικαστήριο, κατέθεσε και ο ξενοδόχος της Πάρου, στον οποίο εργαζόταν ο Πακιστανός.
“Δεν είχα δει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Ούτε είδα ματωμένα τα ρούχα του. Ήταν σιδερωμένα και καθαρά. Αν είχα δει κάτι ύποπτο, κάτι θα είχα υποψιαστεί” είπε, όπως διαβάζουμε στο SyrosToday.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει σήμερα, που είχε στο ξενοδοχείο του ένα άτομο σαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο ξενοδόχος είπε:
“Την πρώτη εβδομάδα δε μπορούσα να κλείσω μάτι. Ακόμα και σήμερα το σκέφτομαι πολλές φορές. Κανένας να μη βρεθεί στη θέση μου. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα”.

Νωρίτερα, η μητέρα της Μυρτώς είχε καθηλώσει με την κατάθεσή της, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00. Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη…

“Έβλεπα παντού αίμα!”

”Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. ‘Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο.
Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή!” είπε η γυναίκα και συνέχισε:

“Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο”.

Ο Πακιστανός δράστης - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από cyclades24.gr
Ο Πακιστανός δράστης – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από cyclades24.gr

Η μητέρα της Μυρτώς ρωτήθηκε πως έφυγε το παιδί από κοντά της και εκείνη θυμήθηκε τον διάλογο που είχε με την κόρη της, λίγα λεπτά πριν δεχτεί την επίθεση:

”Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει…
Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα! Με ρώτησε γιατί και της είπα ότι είναι ένας μαυριδερός που συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου και μου είπε:
– Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω…

Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο. Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: ”Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει”.

Η μητέρα της άτυχης Μυρτώς όταν είδε τον δράστη να μπαίνει στην αίθουσα προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου επέστρεψε στη θέση της. Η γυναίκα που ανεβαίνει μαζί με το παιδί της, το δικό της Γολγοθά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι’ αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου»!

Η δίκη έτυχε να συμπέσει με την επιστροφή μάνας και κόρης από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της 17χρονης, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Έντονα ταλαιπωρημένη και κουρασμένη η μητέρα της Μυρτώς, δήλωσε ότι κατά την παραμονή τους στη Βοστόνη, περίμενε πολλά περισσότερα για τη βελτίωση της υγείας της μικρότερης κόρης της, που ωστόσο όπως είπε η ίδια δεν έγιναν…

Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

Από το πλευρό της δε λείπει ο πατέρας της, κ Γιάννης Παπαδομιχελάκης ο όποιος μετέβη μαζί της στη Λάρισα, αφού η μητέρα της είχε προγραμματίσει την αναχώρηση της για τη Σύρο.

NewsIt.gr