Αύξηση των μεταναστών στην Αυστραλία

Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις κατοίκους της Αυστραλίας, έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα, με το ποσοστό των μεταναστών να αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Ρεκόρ αποτελεί και ο αριθμός των 18.000 μεταναστών που πολιτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημέρας της Αυστραλίας σε διάφορες εκδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία, οι γεννημένοι στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία, αποτελούν το 5,3% του συνολικού πληθυσμού και ακολουθούν οι προερχόμενοι από τη Νέα Ζηλανδία με 2.6%, οι Κινέζοι με 1,8% και οι Ινδοί με 1,6%.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δρ. Μπομπ Μπίρελ, ο οποίος ασχολείται με την αύξηση του πληθυσμού της χώρας στο ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου Monash, είπε ότι η Αυστραλία παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο για άτομα που θέλουν να μεταναστεύσουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κι αυτό διότι παρέχει πολλές και ποικίλες ευκαιρίας εργασίας.

Ο πιο πάνω λόγος σε συνάρτηση με την επέκταση των μεταναστευτικών προγραμμάτων που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των μόνιμων και προσωρινών μεταναστών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αποτελεί ρεκόρ για τις χώρες της Δύσης, η αύξηση του πληθυσμού της Αυστραλίας που πλησιάζει τα 23,5 εκατομμύρια.

Υπολογίζεται, τέλος, ότι σε 50 περίπου χρόνια ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ