Ο Δένδιας σπάει την ΕΛ.ΑΣ σε τρεις κλάδους: Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων

Τη νέα μορφή που θα έχουν η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας. Το σχετικό σχέδιο νόμου κατατίθεται σήμερα Τετάρτη προς συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η ΕΛ.ΑΣ. διαχωρίζεται σε τρεις κλάδους : Τάξης – Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Ο κ. Δένδιας μίλησε και για αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Η Πυροσβεστική γίνεται επιχειρησιακός βραχίονας της ΓΓΠΠ και θα χωρίζεται σε δύο κλάδους: Επιχειρήσεων και Υποστήριξης.

Οι συγχωνεύσεις δομών στα σώματα ασφαλείας, κατά τον κ. Δένδια, φτάνουν από 30 – 47%. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα έρθει και δεύτερη φάση αναδιοργάνωσης, με Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά σε αξιολόγηση προσωπικού, μεταθέσεις, και αναδιοργάνωση περιφερειακών υπηρεσιών. Ο κ. Δένδιας είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της γενικής γραμματείας.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αθ. Ανδρεουλάκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.

Πηγή: iefimerida.gr