Στις 23 Μαρτίου η …25η στην Μελβούρνη

Η Οργανωτική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 γνωστοποιεί στον Ελληνισμό, ότι η Εθνική Επέτειος θα εορτασθεί την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014, στο Μνημείο Πεσόντων Μελβούρνης.

Τον εορτασμό θα τιμήσουν, και φέτος με την παρουσία τους, οι πολιτικές αρχές της Αυστραλίας και της Βικτωρίας, οι Εθνικοθρησκευτικές Αρχές μας, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της αστυνομίας.

Το πρόγραμμα εορτασμού είναι το ακόλουθο:
10.45 π.μ. Δοξολογία εις τον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης, κ.κ. Ιεζεκιήλ.
11.00 π.μ. Συγκέντρωση των τμημάτων που θα παρελάσουν στο Service Lane, St. Kilda Rd., νότια του Linlithgow Av.
11.45 π.μ. Παράταξη των τμημάτων κάτω από τις σκάλες με μέτωπο προς το Mνημείο.
11.50 μ.μ. Οι Επίσημοι καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στις σκάλες του Μνημείου.
12.00 μ.μ. Έναρξη παρέλασης.
12.45 μ.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση – Κατάθεση στεφάνων – Πανηγυρική ομιλία από τη Γενική Πρόξενο
12.55 μ.μ. Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ελλάδος και Αυστραλίας.
13.00 μ.μ. Λήξη εορτασμού στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής, Κώστας Νικολόπουλος γνωστοποιεί στα σχολεία και τους εθνικοτοπικούς φορείς που συμμετέχουν στην παρέλαση, ότι θα λάβουν αιτήσεις συμμετοχής από τη Γραμματεία της Επιτροπής εντός των προσεχών ημερών. Σχολεία ή φορείς, που θα παρελάσουν πρώτη φορά, παρακαλούνται να στείλουν την ταχυδρομική διεύθυνσή τους το συντομότερο δυνατόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση kostasn00@hotmail.com

Τέλος, η Γραμματεία της Επιτροπής καλεί τα μέλη σε συνεδρίαση, την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 7,30.μ.μ στο κτίριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, 470 Queens Parade, Clifton Hill.

Παρακαλούνται οι αντιπρόσωποι των φορέων-μελών της Επιτροπής να προσκομίσουν συστατική επιστολή του φορέα τους.

Πηγή:Neoskosmos.com