Αδωνις Γεωργιάδης στην ΡΗΡ: Για άλλη μια φορά, οι ομογενείς μας, δίνουν βοήθεια στο λαό μας που δοκιμάζεται

Με δήλωσή του στην Panhellenic Pοst, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην αποστολή Υγειονομικού υλικού από την Ομογένεια της Αμερικής και την Αρχιεπισκοπή, σε νοσοκομεία της Ελλάδος εξέφρασε τις ευχαριστίες του επισημαίνοντας ότι ο Ελληνισμός όπου κι αν βρίσκεται δεν παύει να σκέπτεται τη μητέρα-Πατρίδα.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε:

“Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους Έλληνες Ομογενείς  και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής που οργάνωσαν αυτή την αποστολή συνολικής αξίας τεσσάρων εκατομυρίων δολαρίων Υγειονομικού Υλικού στην Ελλάδα σε μιά εποχή που η Ελλάδα έχει πραγματικά ανάγκη. Ο Ελληνισμός όπου κι αν βρίσκεται δεν παύει να σκέπτεται τη μητέρα-Πατρίδα.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς μας. Για άλλη μια φορά, οι ομογενείς μας, δίνουν βοήθεια στο λαό μας που δοκιμάζεται».

ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Δύο κοντέινερ με υγειονομικό υλικό δωρεά του Jaharis Family Foundation και του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities-IOCC παραδόθηκαν, από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.

Τα κοντέινερ, μεγέθους 40 ποδών το καθένα, βάρους 15 τόνων και αξίας 1.583.000 δολαρίων περιέχουν υγειονομικό εξοπλισμό και αναλώσιμα νοσοκομειακά υλικά όπως σύριγγες, επιδέσμους, γάζες, γάντια, εξοπλισμό χειρουργείων, εργαστηρίων και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης.

Το υγειονομικό υλικό θα καλύψει ανάγκες των Νοσοκομείων Τζάνειο, Μεταξά, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας, Νίκαιας-Αγίας Βαρβάρας, Αττικό, Μυτιλήνης-Βοστάνειο, Σάμο, Λέρο, Σύρο και Ρόδο καθώς και Νοσοκομείων της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής στις δυσκολίες που περνά η χώρα μας και για τη συνεργασία που έχουν με την «Αποστολή» ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, τον κ. Μιχάλη Τζαχάρη και τον Οργανισμό IOCC λέγοντας ότι αποδεικνύουν κάθε μέρα με το έργο τους, όχι μόνο την αγάπη τους στον Ελληνισμό, αλλά την πίστη τους στις αξίες και τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνισμός.« H Ελληνική Ομογένεια, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, όπου κι αν βρίσκεται, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας που αρχίζει από τα βάθη των αιώνων και φθάνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να υφίσταται. Είναι μία Ελλάδα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι κράτος ελληνικό, είναι όμως Έθνος ελληνικό».

Από την ίδια δωρεά, όπως τόνισε ο Μακαριώτατος, βρίσκονται σε διαδικασία αποστολής άλλα τρία κοντέινερ τα οποία προορίζονται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες στην Δυτική, Ανατολική Μακεδονιά και Αθήνα.

Με στοιχεία από parapolitika.gr