Η Ομοσπονδία της Βοστώνης και η Ομογένεια έκανε το χρέος της

✑ Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πολλά λόγια ειπώθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, άλλα καλοπροαίρετα, και άλλα με δυσπιστία, σχετικά με τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία της Βοστώνης, για τις ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη, της μαθήτριας που υπέστη τις αγριότητες και την κακοποίηση του απάνθρωπου Πακιστανού στη Σύρο, το προπερασμένο καλοκαίρι, ο οποίος προ ημερών καταδικάστηκε σε ισόβια, χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα. Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι ότι η Ομοσπονδία της Βο-στώνης και όσοι εθελοντές έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της, για να συγκεντρω-θούν αρχικά 25 χιλιάδες δολλάρια, ένιωσαν μεγάλη ικανοποίηση, γιατί τελικά συγκεντρώθηκε το ποσό των $130.944.11, γεγονός που ερμηνεύεται ότι η Ομογένεια έκανε το χρέος της και έδωσε εμπιστοσύνη, στην Ομοσπονδία και εκτίμησε τις προσπάθειες της, οι οποίες αγκαλιάστηκαν από όλους. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες και σε κουβέντες άχαρες και υστερόβουλες, το πώς φέρθηκε η μητέρα της, με τις αψυχολόγητες συνεντεύξεις της, στους ευεργέτες της κόρης της. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Ομοσπονδία είναι εξασφαλισμένα σε λογαριασμό και μόνο για τις ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της, ούτε οι συγγενείς της, να ζητήσουν μερίδιο ή τη διαχείριση των χρημάτων, γιατί τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία, τα ζήτησε η Ομοσπονδία, για τη Μυρτώ και μόνο, για ένα λόγο. Να γίνει καλά! Δεν τα ζήτησε κανένα συγγενικό της πρόσωπο για να έχει το δικαίωμα να τα διαχειρίζεται. Η Ομοσπονδία, οφείλει, τα χρήματα αυτά του εράνου, να τα διασφαλίσει, να τα διαφυλάξει και να τα χρησιμοποιήσει μόνο για τις ανάγκες της Μυρτούς μέχρι και το τελευταίο σεντ. Και καλά έκανε και δεν τα έδωσε στη μητέρα της. Τα χρήματα είναι αρκετά και επειδή θα δώσει λόγο για τον έρανο που διενήργησε θα πρέπει να ορθώσει μεγαλύτερο τείχος διασφάλισης τους.

Η γνώμη ότι τα χρήματα έπρεπε να δοθούν στη μάνα της, να τα διαχειριστεί κατά το δοκούν, είναι πέρα για πέρα ατυχής και ίσως θα ήταν ένα ατόπημα, που θα έδειχνε ασέβεια σε αυτούς που από το υστερημά τους ή από το περίσσευμά τους, έδωσαν τον οβολό τους, στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για τις ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς, να τα διαχειριστεί κάποιος άλλος.

Η Ομοσπονδία καλά έκανε και δεν ενήργησε συναισθηματικά, αλλά με γνώμονα τις ανάγκες της Μυρτούς. Η υποχρέωσή της αυτή, που απορρέει από το κάλεσμά της, προς τους Ομογενείς την ισχυροποιούν και της δίνουν το δικαίωμα της διαχείρισης του ποσού του εράνου. Εμείς ακούσαμε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας και ανταποκριθήκαμε. Ουδείς άλλος μας κάλεσε για να είναι σε θέση να ζητήσει λογαριασμό! Τέλος, είναι ανεύθυνο, επιπόλαιο και  ενέχει δόση υστεροβουλίας και κακοήθειας να πιστεύουν οι ευεργετηθέντες ότι παιδιά της Ομογένειας εκμεταλλεύτηκαν την περίπτωση για να πάρουν καλούς βαθμούς ή προαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Είμαι εκπαιδευτικός και ζω με τα παιδιά της Ομογένειας για πάνω από 40 χρόνια. Τα παιδιά μας, τα παιδιά της Ομογένειας, έχουν ήθος, καλλιέργεια και αξίες και τις υπηρετούν με κατάθεση ψυχής. Ήταν ατόπημα και καταισχύνη για τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύτηκαν χωρίς αιδώ! Ντροπή! Και Κρίμα!

Πηγή:Ελληνική Φωνή