ΤΕΛΙΚΟ: Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 2-1, μεγάλα «διπλά» για Εργοτέλη, Ατρόμητο και Πανιώνιο, Αστέρας Τρίπολης- Καλονή 2-0

Στη Ριζούπολη, ο Ατρόμητος σημείωσε μεγάλη ανατροπή επί του Απόλλωνα (Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 2-3), ενώ στη Νέα Σμύρνη ο Εργοτέλης πήρε σπουδαίο διπλό επί του Πανιωνίου (Πανιώνιος – Εργοτέλης 0-1). «Διπλό» του Αστέρα επί της Καλλονής στο ΟΑΚΑ (Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης 0-2), ενώ στο μηδέν έμεινε το ματς στη Βέροια (Βέροια – Πανθρακικός 0-0) με τον Πανθρακικό να παίζει με δέκα από το 3ο λεπτό. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναμέτρηση των Χανίων, όπου ο Πλατανιάς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

\

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 2-0 της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και μείωσε στον πόντο την διαφορά από τον τέταρτο Παναθηναϊκό.

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του δημιουργώντας αρκετούς κινδύνους μπροστά από την εστία του Χογκ. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής χρειάστηκε για πρώτη φορά να επέμβει στο 14΄μετά από σουτ του Ουσέρο, ενώ στην επόμενη φάση η κεφαλιά του Γκοϊάν πέρασε άουτ. Στο 30΄η κεφαλιά του Ντε Μπλάσις πέρασε ελάχιστα άουτ, όπως και το πλασέ του Μουνάφο στο 32΄.

Οι Αρκάδες μετουσίωσαν την υπεροχή τους στο 35΄ όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των Ντε Μπλάσις και Μουνάφο, η μπάλα έφτασε στον Χουάνμα που με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.Η Καλλονή προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 38΄ο Μανούσος έχασε διπλή ευκαιρία με τον Μπαντή να του λέει “όχι”.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας προσπάθησε να τελειώσει το ματς και στο 56΄ο Χογκ έδιωξε εντυπωσιακά στο πλασέ του Ουσέρο. Στο 61΄το σουτ του Ντε Μπλάσις έφυγε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Καράσκο από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι. Η Καλλονή δεν μπορούσε να αντέξει πολύ ακόμα και όλα τελείωσαν στο 72ο λεπτό όταν ο Καράσκο νίκησε στο τετ α τετ τον Χογκ για το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης):
Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κεϊτά (Φαρία 76′), Καλτσάς, Γιορέντε (Καζάκης 77′), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκναμπουγιού 68′).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):
Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (Τσαμπούρης 81′), Ντε Μπλάσις (Ζησόπουλος 79′), Καράσκο (Κάφα 85′), Χουάνμα.

\

Ο Απόλλων προηγήθηκε δύο φορές αλλά ο Ατρόμητος με πρωταγωνιστή τον Ναπολεόνι (2 γκολ) κατάφερε να φύγει νικητής από την Ριζούπολη (2-3).

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Απόλλων ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στο καταπληκτικό σουτ του Λουσέρο στο 10΄. Στη συνέχεια το ματς… άνοιξε και στο 14΄ο Τζόρβας είπε “όχι” στον Παπαδόπουλο. Ο Ατρόμητος κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση στο 37΄, όταν μετά την σέντρα του Παπαδόπουλου ο Ναπολεόνι με τακουνάκι στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Περιστεριώτες έφτασαν κοντά στην ανατροπή όταν ο Τζόρβας έκανε άστοχη έξοδο και δύο φορές σε κενή εστία ο Παπαζαχαρίας σταμάτησε τον Ιγκλέσιας, στο 60ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε ο Λουσέρο να σκοράρει μετά από πλάγιο (!) για να δώσει ξανά το προβάδισμα στην “Ελαφρά Ταξιαρχία”. Ο Ατρόμητος συνέχισε να επιτίθεται και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο στο 68΄κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά το φάουλ του Πίτου Γκαρσία στο 75΄.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με τον Ναπολεόνι να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Παπαζαχαρία και με ωραίο πλασέ να νικάει τον Τζόρβα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό μέχρι το τέλος.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Κόρμπος (85′ Πετρόπουλος), Τσοκάνης, Μίνγκας (70′ Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ.

Ατρόμητος (Παράσχος):
Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης (69′ Πίτου Γκαρσία), Γιαννούλης, Δημούτσος (79′ Νάστος), Ιγκλέσιας, Καραμάνος, Ουμπίδες, Ναπολεόνι. Παπαδόπουλος.

\

Ο Πανιώνιος ήταν “φλύαρος” επιθετικά, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα κόντρα στον Εργοτέλη (είχε δυο αποβολές) και ο Διαμαντάκος τον… τιμώρησε στο 86′. Δοκάρι οι “κυανέρυθροι” στο 91′

Καλός ρυθμός στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, με τον Εργοτέλης να προσπαθεί να απειλήσει από τις πτέρυγες με τις προσπάθειες των Διαμαντάκου και Μπαντιμπανγκά και τον Πανιώνιος να γίνεται απειλητικός με τους Κούρο, Κούρντι και Αραβίδης

Παρόλο που οι γηπεδούχοι έδειχναν να.. πατούν καλύτερα, η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από πλευράς Κρητικών, με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Διαμαντάκου (22′). Το ημίχρονο “έκλεισε” με τους γηπεδούχους να φτάνουν δυο φορές κοντά στο 1-0, με τους Παντίδο (40′) και Αραβίδη (43′) να μην μπορούν να στείλουν από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.

Το θέαμα στην επανάληψη δεν ήταν καλό, αφού αργήσαμε πολύ να δούμε κάποια αξιόλογη φάση. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν δυο φορές, αφού στο 63′ ο Αλβάρο Μεχία και στο 73′ ο Ρέντζας άφησαν τον Εργοτέλη με εννιά παίκτες.

Ο Πανιώνιος έπαιξε μονότερμα στη συνέχεια τους Κρητικούς, αλλά τα πολλά λάθη που έκανε στην επίθεση του, δεν του επέτρεψαν να πετύχει το πολυπόθητο γκολ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 86′ με τον Διαμαντάκο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αραβίδης “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι του Στόικοβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης (76′ Ντούνης), Αυλωνίτης, Κούρος, Παντίδος, Λάσνικ, Κολοβός (87′ Παναγιωτούδης), Αραβίδης, Γιάννου

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ): Στοΐκοβιτς, Ρέντζας, Μεχία, Σαρρής, Πίτσος, Ιμπραΐμ, Καρντσόσο, Χαντί, Μπαντιμπανγκά (76′ Κοζορώνης), Κούμπικ (70′ Γιοβάνοβιτς), Διαμαντάκος

\

 

ΠλατανιάςΠΑΟΚ 2-1

Τέλος αγώνα.

3 τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Αγκιλέρα διώχνει πάνω στην γραμμή το σουτ του Λίνο.

86′ Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γιαχία παίρνει τη θέση του Καζναφέρη.

82΄Καλή στιγμή για τον Πλατανιά. Ο Κατάι μοίρασε αυτή τη φορά για τον Σιαλμά ο οποίος σούταρε άουτ.

80′ Κίτρινη κάρτα στον Τετέ.

79΄Κίτρινη κάρτα στον Κάτσε.

77′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Πλατανιά με τον Σιαλμά να παίρνει τη θέση του τραυματία Τόρες

69′ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Μάρτενς πέρασε ο Βούκιτς.

67΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ! Εξαιρετική πάσα του Κατάι για τον Τόρες που με διαγώνιο σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

62′ Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Στη θέση του Σπυρόπουλου πέρασε ο Λίνο.

59΄Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Νάτχο κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μπαίνει αντί του Μαντούρο.

55΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Καλό μακρινό σουτ του Στοχ, διώχνει δύσκολα ο Γεωργαλλίδης.

51′ Κίτρινη κάρτα στον Σπυρόπουλο.

46΄Έναρξη β΄ ημιχρόνου. Αλλαγή για τον Πλατανιά. Στη θέση του Γουνδουλάκη πέρασε ο Μενδρινός.

Ημίχρονο

44΄Ευκαιρία για τον Πλατανιά. Από την σέντρα του Μπέλιτς, ο Τόρες παίρνει τη κεφαλιά ανενόχλητος αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

36΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. Ο Κατάι με ωραία ατομική προσπάθεια αποφεύγει τον Σπυρόπουλο και με χλιαρό πλασέ νικάει τον Γλύκο.

33′ Κίτρινη κάρτα στον Καζναφέρη.

27΄Ο ΠΑΟΚ πιέζει και για δεύτερο γκολ.

19΄Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα φεύγει άουτ.

11΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ.Καταπληκτική πάσα του Κατσουράνη για τον Αθανασιάδη που με διπλή προσπάθεια νικάει τον Γεωργαλλίδη και δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

5′ Κίτρινη κάρτα στον Κίτσιου.

1΄Έναρξη αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

(Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Καζναφέρης, Τέτε, Γουνδουλάκης, Κατάι, Μπέλιτς, Τόρες

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδης