Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς

Αργοστόλι
Μία ακόμα δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς, ενώ συνεχίζονται οι και οι μετασεισμοί. Μάχη με το χρόνο δίνει ο κρατικός μηχανισμός για τη σίτιση και στέγαση χιλιάδων ανθρώπων που δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους.Οι μηχανικοί και τα ειδικά συνεργεία ξεκινούν επανελέγχους από μηδενική βάση σε σπίτια, σχολεία και όλα τα δημόσια κτίρια.

12 φωτογραφίες

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι, τόσο στο Αργοστόλι όσο και στο Ληξούρι, το οποίο έχει υποστεί μεγαλύτερες ζημιές.

Οι περισσότεροι διανυκτέρευσαν σε γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια, αυτοκίνητα και φορτηγά, ενώ δεν λείπουν και τα παράπονα για έλλειψη χώρων υγιεινής.

Σε ισχύ το σχέδιο «Δευκαλίων» του υπουργείου Αμυνας, το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι τη λήξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δευκαλίων, μεταγωγικό C-130 έφτασε στην Κεφαλονιά τα ξημερώματα με 200 σκηνές και 1.000 υπνόσακους.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του Mega, είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θα στήσει μηχανισμό για την παροχή τροφής σε τουλάχιστον 500 άτομα την ημέρα.

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ήδη στρατιωτικοί γιατροί, αλεξιπτωτιστές, μηχανικοί, υπουργοί και επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών.

Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ, Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος.

Την Τρίτη αναμένεται στο νησί και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Βίντεο του νέου σεισμού των 5,7 βαθμών


http://www.youtube.com/watch?v=KzKSMbYB3DA
 

Ο καιρός στην Κεφαλονιά είναι πολύ κακός, με τσουχτερό κρύο και πολύ δυνατούς ανέμους, συνθήκες που κάνουν την ζωή των σεισμόπληκτων ακόμα πιο δύσκολη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ