Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Μήτρογλου στη Γερμανία ξεσπά: “Είναι αχάριστος”

Ο Κώστας Μήτρογλου, παίκτης πια της Φούλαμ, είναι το ταλέντο για το οποίο μιλά όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ωστόσο ο Έλληνας προπονητής που τον ανακάλυψε και τον έφερε από την  Γερμανία στη χώρα μας, ο Κώστας Μελικίδης, μιλά στο Newsit και λέει με παράπονο “δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο εδώ και χρόνια”.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι αδιαμφισβήτητα ενας ταλαντούχος παίκτης. Δεν είναι τυχαίο πως πριν λίγες μέρες υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών με τη Φούλαμ ολοκληρώνοντας έτσι την ακριβότερη μετεγγραφή Ελληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ποιος είναι ο Έλληνας προπονητής που τον ανακάλυψε στη Γερμανία

Πρόκειται για τον Κώστα Μελικίδη από τις Κρηνίδες Καβάλας ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής της ιστορικής “Δόξας Δράμας”, όπως γράφει η εφημερίδα “Espresso”. Ο άνθρωπος αυτός που είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία 20 χρόνια είναι εκείνος που ανακάλυψε τον Κώστα Μήτρογλου, το ταλέντο για το οποίο σήμερα μιλά όλη η Ευρώπη.

 

Ο Μήτρογλου είχε από μικρός πάθος με τη μπάλα, έπαιζε στην ομάδα του χωριού του, το Νέκιρχεν – Φλιν. Το 2002, όταν δηλαδή ήταν 13 ετών γνωρίστηκε με τον προπονητή Μελικίδη μέσω του πατέρα του. Στη συνέχεια πήγε στην ομάδα Κ17 της Ντούϊνσμπουργκ και αργότερα στην ομάδα Κ19 της Γκλαντμπαχ.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να κρατήσουν τον Μήτρογλου για να παίξει στις δικές τους εθνικές ομάδες

Τότε ο Τάσος Μελικίδης τον έφερε στην Ελλάδα με δικά του έξοδα και τον πήγε στον Μιχάλη Ιορδανίδη που ήταν βοηθός προπονητής του Νίκου Νόπλια στην Εθνική Νέων. Από εκεί και πέρα το νερό μπήκε στο αυλάκι και ξεκίνησε η αλματώδης πορεία του Μήτρογλου τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Εθνική ομάδα.

 

“Δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο” λέει ο Τάσος Μελικίδης

“Είναι λυπηρό να μετανιώνεις αυτά που έχεις κάνει” λέει με παράπονο στο Newsit o άνθρωπος που ανακάλυψε τον Μήτρογλου. “Σε αυτό το παιδί είχα διακρίνει τη μεγάλη αγάπη για την μπάλα, όποτε πήγαινα στο σπίτι του και ρώταγα την μάνα του που είναι ο Κωστάκης, μου έλεγε οτι είναι στο γήπεδο με την μπάλα. Πριν οι Γερμανοί τον δεσμεύσουν στις δικές τους ομάδες τον κατέβασα στην Ελλάδα με δικά μου χρήματα,  για να μη χαθεί αυτο το ελληνικό ταλέντο.

 

Ο Κώστας έχει να με πάρει τηλέφωνο από την ημέρα που πήγε στον Ολυμπιακό. Εδώ και 8 χρόνια δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Εγώ περίμενα κάποια στιγμή όταν επαιζε στο τσαμπιονς λιγκ να μου πει, κύριε Τάσο ελάτε να με δείτε στο γήπεδο. Το παιδί όταν ωριμάζει και γίνεται 20 χρονών πρέπει να σκεφτεί, οτι κάποια στιγμή είχα έναν άνθρωπο, που με βοήθησε, να τον πάρω ένα τηλέφωνο ή να του στείλω μια κάρτα. Εγώ έχω εισπράξει μόνο αχαριστία και αδιαφορία” λέει τέλος ο κύριος Μελικίδης.

ΦΩΤΟ: Αρχείο Eurokinissi.gr

Πηγή: NewsIt.gr