Πέντε άγνωστες πτυχές τού νέου αφεντικού τής Microsoft

Ο Ινδικής καταγωγής Satya Nadella, επιλέχθηκε για διάδοχος του SteveBallmer ως CEO στη Microsoft, επικρατώντας υποψηφίων με ηχηρά ονόματα όπως ο Alan Mulally της Ford και ο Stephen Elop της Nokia.

Ο Bill Gates θα εκτελεί στο εξής χρέησυμβούλου του Nadella, και δήλωσε για αυτόν, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει αποδείξει τις ηγετικές του ικανότητες, τις γνώσεις του και το όραμά του, προερχόμενος από το τμήμα Cloud της εταιρείας.

Πολλά για το προφίλ τού Nadella δεν είναι γνωστά, αφενός γιατί οι μέχρι τώρα αρμοδιότητές του δεν τραβούσαν τα φώτα της δημοσιότητας, αφετέρου γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα.

Ας δούμε πέντε θέματα που χαρακτηρίζουν τον νέο “πλανητάρχη” του software.

1. Δεν ήταν από τους φοιτητές που ξεχώριζαν

Ο διευθυντής του κολεγίου του δεν τον θυμόταν, όπως αναφέρουν οι Times of India σε δημοσίευμά τους, αλλά τα αρχεία του, όπως είπε, δείχνουν έναν φοιτητή “πρώτηςτάξεως“.

2. Δημιουργικός και εργατικός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας

Στις δημιουργίες του συγκαταλέγονται η CRM /ERP σουίτα Dynamics, και διάφορες cloud και online υπηρεσίες όπως η μηχανή αναζήτησης Bing.

3. Βιωματικές ηγετικές ικανότητες

Ο Steve Ballmer και ο προπονητής του στο κρίκετ, το οποίο λατρεύει, συγκαταλέγονται στους “μέντορες” του Nadella, όσον αφορά στις ηγετικές ικανότητες και την ομαδικότητα.

4. Πολέμιος της Google, βλέπει το μέλλον να επικεντρώνεται στα δεδομένα

Σε πρόσφατο συνέδριο για το Internet υποστήριξε πως η δυνατότητα συλλογής και διαχείρισης δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούν κάθε εμπειρία, θα βρεθεί στο επίκεντρο την επόμενη δεκαετία.

5. Λάτρης της λογοτεχνίας

Είναι οπαδός τού βιβλίου All About H. Hatterr του GV Desani. Πρόκειται για την  ιστορία της αναζήτησης ενός ανθρώπου για διαφώτιση, και θεωρείται από τον Νομπελίστα Salman Rushdie ως ο πρόγονος της σύγχρονης λογοτεχνίας στην Ινδία.