Ειδικά μέτρα για τους μαθητές της Κεφαλλονιάς που δίνουν φέτος Πανελλήνιες

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα και τα Σαββατοκύριακα

 Σειρά μέτρων για την αναπλήρωση του χρόνου που χάθηκε στη σχολική χρονιά των μαθητών της Κεφαλονιάς αναμένεται να λάβει το υπουργείο Παιδείας, μόλις ομαλοποιηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία.

Το υπουργείο Παιδείας  δίνει  προτεραιότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στόχος του είναι η οριστικοποίηση ελέγχου σχολικών κτιρίων και διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών, η αξιοποίηση υφισταμένων υποδομών για προσωρινή εγκατάσταση καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα αυτά καταγράφονται στο Αργοστόλι στο Σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο & 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο και το ΙΕΚ και τα γραφεία της Α’ Β/μιας και Β’ Β/μιας.

Στο Ληξούρι ακατάλληλο προς χρήση κηρύχθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο ενώ το Γυμνάσιο στην Αγία Θέκλα κρίνεται ακατάλληλο, δεδομένο ότι συνορεύει με εκκλησίας της οποίας το καμπαναριό είναι ετοιμόρροπο.

Τέλος να σημειωθεί ότι παραμένει ανοιχτό το  ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα τα Σαββατοκύριακα σε περίπτωση που χαθούν πολλές διδακτικές ώρες.

Parapolitika.gr