“Κουνάει” η Ελλάδα – 4,1 R στην Κεφαλλονιά, 4,2 R στην Πάτρα

Μεγάλος μετασεισμός στην Κεφαλονιά

Μετασεισμός μεγέθους 4,1R σημειώθηκε στις 05.26 στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο μετασεισμό μέσα σε λίγες ώρες, καθώς είχε προηγηθεί το 4,4R 21.21 το βράδυ της Πέμπτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5χλμ.

Και στην Πάτρα

Λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα σημειώθηκε ο σεισμός στην Πάτρα σκορπώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού κόλπου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03.21 πμ της Παρασκευής με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ναυπάκτου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου-Αντίρριου. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Ο Καιρός

Μια από τις πιο δύσκολες νύχτες πέρασαν οι κάτοικοι του Ληξουρίου. Λαβωμένοι από το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου ήρθαν αντιμέτωποι και με τις κακές συνθήκες, βροχή και πάρα πολύ υγρασία.

Στις σκηνές μπήκε δάπεδο ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους περίπου 4.000 αστέγους, αν και οι περισσότεροι προτιμούν είτε φιλικά σπίτια τα οποία δεν έχουν υποστεί ζημιές είτε τα αυτοκίνητά τους.

Ο κανονικός ρυθμός στο Ληξούρι θα αργήσει να επιστρέψει ωστόσο δειλά δειλά τα πρώτα μαγαζιά ανοίγουν αν και οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης παραμένουν τεράστιες.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν στηθεί ομάδες που μαζεύουν τα αναγκαία από τρόφιμα αλλά και ρουχισμό για τους πληγέντες από τον σεισμό ενώ δεν λείπουν και οι μεγάλες προσφορές από τους Έλληνες επιχειρηματίες που δείχνουν την ανθρωπιά τους.

Πηγή: enikos.gr – NewsIt.gr – Newpost.gr