Σότσι: Πόσο ασφαλείς ειναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες (χάρτης)

Στις 6 το απόγευμα σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας. Οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα διαρκέσουν έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Περισσότεροι από 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού έχουν αναλάβει την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των Αγώνων. Ο στρατός θα έχει στη διάθεσή του συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας νέας γενιάς, ενώ θα παρακολουθούνται όλες οι τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με την Huffington Post oι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει δυο πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα κι ενα C – 17 μεταφορικό αεροσκάφος βρίσκεται σε ετοιμότητα στη Γερμανία (Όπως δείχνει ο χάρτης – Στον χάρτη φαίνονται επίσης οι περιοχές με τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα, το Σότσι και η περιοχή του Καυκάσου – σύμφωνα με τις πληροφορίες της Huffington Post – εχει τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα).
Πράκτορες του FBI βρίσκονται επίσης στο Σότσι και όλα αυτα γιατι η Ρωσία δεσμεύτηκε οτι θα έχει τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες στη ιστορία, αναφέρει το δημοσίευμα της Huffington Post.

Ισλαμιστές εξτρεμιστές από την επαρχία Νταγκεστάν, που ανέλαβαν την ευθύνη για τις δύο θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Volgograd τον Δεκέμβριο έχουν ορκιστεί να χτυπήσουν και πάλι στο Σότσι.
Το Νταγκεστάν είναι περίπου 350 μίλια από το Σότσι, και μια απο τις πολλές άστατες περιοχές του Καυκάσου.

(40, 000 Ρώσοι αστυνομικοί και μέλη της ασφάλειας θα βρίσκονται στο Σότσι, αυτο σημαίνει οτι στον κάθε αθλητή αντιστοιχούν 16 αστυνομικοί)

Πριν απο δύο βδομάδες περίπου, πριν την έναρξη των αγώνων οι ρωσικές αρχές κυκλοφόρησαν φυλλάδια που απεικονίζουν μαύρες χήρες
(διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο για τις μαύρες χήρες) οι οποίες πιστεύουν οτι σχεδιάζουν επίθεση αυτοκτονίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για να εκδικηθούν μέλη της οικογένειας τους που έχουν σκοτωθεί απο τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ενώ θα ήταν δύσκολο για τους τρομοκράτες να χτυπήσουν το Σότσι είναι πολύ πιθανό ότι θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν γειτονικές πόλεις, και οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι δύσκολο να αποφευχθούν.

(Προσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα: Αεροδρόμιο Μόσχας 2011, Μετρό Μόσχας 2010 40 νεκροι, Χτύπημα σε τρένο, Βολγκογκραντ 2013 18 νεκροί, Χτύπημα σε λεωφορείο Οκτώβρης 2013, 7 νεκροί, Χτύπημα σε λεωφορειο Βολγκογκραντ Δεκέμβρης 2013 16 νεκροι, Χτύπημα σε αστυνομικό τμήμα Ναζραν Αυγουστος 2009 20 νεκροί)

Οι κάτοικοι της διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών και ακόμη και ο Πρόεδρος Ομπάμα λένε οτι το Σότσι είναι ασφαλή (αν και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για όσους θα ταξιδέψουν προς τη Ρωσία).

OnAlert.gr