Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Απόπειρα αεροπειρατείας εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών Pegasus με 110 επιβαίνοντες που εκτελούσε την πτήση PGT 751 από το Χάρκοβο της Ουκρανίας προς την Κωνσταντινούπολη.Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι Ουκρανός επιβάτης της θέσης 2F ισχυρίστηκε ότι έχει στην κατοχή του βόμβα, την οποία απείλησε να πυροδοτήσει εάν δεν κατευθυνόταν το αεροσκάφος στο Σότσι της Ρωσίας, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει με τη βία την πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο πιλότος πάτησε το κουμπί που ειδοποιεί τις Αρχές για εκδήλωση αεροπειρατείας και αμέσως σηκώθηκε τουρκικό F16, το οποίο συνόδευσε το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ο συναγερμός έληξε λίγο αργότερα όταν ο επίδοξος αεροπειρατής παραδόθηκε κατόπιν συνομιλίας με τις Αρχές ενόσω ήταν καθηλωμένο το αεροσκάφος. Στο σημείο είχαν σπεύσει οι δυνάμεις ασφαλείας και μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που εισήλθε στο αεροπλάνο για τον έλεγχο των επιβατών.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ